HjemHvilket utdanningspr...

Hvilket utdanningsprogram skal du velge?

Tekst og bilder: Akademiet

Videregående skole til høsten? Finn utdanningsprogrammet som passer for deg!

Bredt tilbud av utdanningsprogram
Det kan være vanskelig å velge hvilket utdanningsprogram som passer for deg. Spesielt når du er tiendeklassing og allerede da skal gjøre valg som påvirker din egen fremtid.

Det er lurt å bruke tid på å sette seg godt inn i de ulike utdanningsprogrammene og tenke gjennom hva som passer best for deg og hva du vil videre etter endt skolegang på videregående skole. Hvilke fag liker du best og hvilke fag du liker minst, hva er du flink til og hva synes du er interessant, er spørsmål det er viktig å vurdere når du skal velge. Akademiet Videregående Skole er landets største private videregående skole og tilbyr et bredt utvalg av utdanningsprogram:

Studiespesialisering med realfag eller samfunnsfag, språk og økonomi
Medier og kommunikasjon
Studiespesialisering med Toppidrett
IKT-servicefag
Salg, service og reiseliv
Påbygging til generell studiekompetanse

På skolens nettsider finner du mer informasjon om alle utdanningsprogram, programfag og skolens egne fokusområder.

Stor suksess med E-sport og Akademiet Aktiv
Skolen tilbyr også flere nye utdanningsprogram og siden oppstarten har det vært stor pågang og mange svært positive tilbakemeldinger fra elevene. Høsten 2018 startet Akademiet sine første E-sportelever på Studiespesialisering med E-sport som fokusområde i Ålesund og Molde. Akademiet Videregående Skole i Oslo og i Sandnes tilbyr E-sport som en del av utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon.

Dataspill og skole kan kanskje virke som en litt underlig kombinasjon, men faktum er at det finnes over 1500 utøvere på landsbasis. 

– Fra et pedagogisk ståsted har vi forståelse for at enkelte kan oppleve kombinasjonen av skole og gaming som litt uvant, men når vi ser på hvilken kompetanse som kreves for å bli god i E-sport, er dette kompetanse som er svært kompatibel med vår pedagogiske plattform; Individfokus og samarbeid, evne til å fatte gode beslutninger raskt og være en sentral del av et større team, er alle egenskaper vi ønsker å utvikle hos alle våre elever. Vi opplever at E-sport er et godt supplement til vårt øvrige studietilbud og pågangen har vært stor etter vi lanserte tilbudet, forteller daglig leder i Akademiet Jan Ove Otterlei.

Akademiet Videregående Skole i Oslo kan elever også velge utdanningsprogrammet Akademiet Aktiv. Dette er utdanningsprogrammet for deg som ønsker mer fysisk aktivitet i skolehverdagen. Skolehverdagen for elevene på Akademiet Aktiv vil i større grad foregå utenfor klasserommet, med ulike former for fysisk aktivitet. Uken vil avsluttes med friluftsaktiviteter til fots eller på ski, og på planen står overnatting i gapahuk, båtturer i Oslofjorden med fridykking, krabbefiske, rafting, kajakk, sykling og klatring. Fysisk aktivitet i skolen har vært gjenstand for flere studier de siste årene, og det har vært forsøkt undersøkt i hvilken grad fysisk aktivitet har innvirkning på fysisk helse, psykisk helse, læringsutbytte og læringsmiljø.

Rektor ved Akademiet VGS Oslo Selim Unsal, forteller at du som elev på utdanningsprogrammet Akademiet Aktiv følger vanlige læreplaner for Studiespesialisering, men at det er tilrettelagt for variert fysisk aktivitet.

– Tilbudet passer for deg som er over gjennomsnittet glad i fysisk aktivitet, og kanskje ser for deg et framtidig karrierevalg hvor fysiske utfordringer hører med. Dette kan være Politihøyskolen eller Forsvarets befalsskole, men også andre yrker som blant annet leder, akuttsykepleier eller hjelpearbeider. Elevene får full studiekompetanse, men en mer variert skolehverdag!

Skoler over hele landet
Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8500 elever og har videregående skoler i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund, Molde og Bergen. Akademiet Privatistskole for de som skal ta opp fag eller ønsker generell studiekompetanse, finner du i alle byer med videregående skoler og også i Asker, Tønsberg og Trondheim. Akademiet Nettstudier tilbys over hele landet.

Heltberg-skolene er også en del av Akademiet, Heltberg Private Gymnas ligger i Oslo og Drammen. I Oslo har Heltberg to videregående skoler, Heltberg Private Gymnas Ullevaal og Heltberg Private Gymnas Bislett.  På Ullevaal ligger også Heltberg Ungdomsskole Ullevaal, mens Heltberg Barne- og Ungdomsskole ligger i Drammen. Heltberg tilbyr også utveksling til England, Canada og New Zealand gjennom Heltberg International, for elever i VG2. For elever som ønsker å kombinere idrett og utdanning, har Heltberg Toppidrettsgymnas i Ålesund og Molde.

Les mer om Utdanningsprogram på Akademiet

Kontakt Akademiet
Tlf.: 922 36 600  
E-post: post@akademiet.no  

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: