HjemIkke la legedrømmen ...

Ikke la legedrømmen vente

Tekst og bilder: SONOR Study Outside Norway

Aldri før har det vært flere søkere til høyere utdanning i Norge enn i år. Noen studier har fått enda høyere opptakskrav enn før, blant annet medisinstudier. Mange har derfor måttet utsette legedrømmen.

Er du en av de som ikke kom inn i år, men likevel ønsker å starte studiene dine nå? Da har vi en god nyhet: du trenger ikke la legedrømmen vente! Vi har en samarbeidspartner i EU hvor du kan starte på studiene dine allerede i februar: Riga Stradins University. Her kan du søke helt frem til 25. november, men er du fast bestemt på å søke, anbefaler vi deg å søke allerede nå.

Lær mennesket å kjenne

Medisinstudiet er krevende, men lærerikt og givende. Gjennom studiet vil du lære grunnleggende anatomi, fysiologi og biokjemi, men du vil også ha fag som psykologi og filosofi. Du lærer rett å slett om hele mennesket – både fysisk og psykisk. Som medisinstudent vil du møte på etiske problemstillinger som vil utfordre deg

Det å møte pasienter er en del av hverdagen. Det er derfor viktig at pasientene føler seg trygge på deg, og at du gir de informasjon som de forstår. Du vil derfor få kommunikasjonstrening som du vil bruke i dine daglige møter med pasienter, i tillegg til de teoretiske og kliniske fagene.

Bli lege i Norge med studier fra utlandet

Et spørsmål vi ofte får om medisinstudier i utlandet, er om studiet er gyldig i Norge. Eller, sagt på en annen måte, vil du ha mulighet til å jobbe som lege i Norge selv om du tar studiene i utlandet? RSU er studiestedet for deg som vil studere medisin i utlandet og få autorisasjon i Norge etter endte studier. Med en grad fra RSU kan du søke om LIS1-stilling på norske sykehus, og derfra ligger verden for dine føtter. Uansett om du vil bli kirurg, fastlege eller barnelege.

Du kan fortsatt søke

RSU har åpnet for søknader for studier i februar 2021, og du kan søke frem til slutten av november. Om lege- eller tannlegestudier er drømmen din, registrer deg i dag for gratis studieveiledning
– så hjelper vi deg gjennom hele søknadsprosessen!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: