HjemInteressert i mote &...

Interessert i mote & interiør? Studer intensivt over 1 år og gå rett ut i jobb!

Tekst og bilder: SoFI - School of Fashion Industry

Vet du enda ikke hva du skal i høst? SoFI har ledige plasser på utdanninger innen mote, butikkdesign og kommunikasjon – er dette høsten du endelig skal følge drømmen?

Retail Design | 1 år heltid | 60 studiepoeng | Fagskolegrad

Vi er inne i en tid der butikkdesign er viktigere enn noen gang – retail design er et kreativt og kommersielt yrke som kombinerer ulike fagområder for å konstruere design av butikklokaler. Butikkdesign, eller retail design, er først og fremst en spesialisert praksis innen arkitektur og interiørdesign, men inneholder også elementer av industriell design, grafisk design, ergonomi og reklame.

Nå som mye kjøp og salg skjer på nett, er det viktig for butikker å utforme et design som passer butikkens identitet og målgruppe, for å skape gode kjøpsopplevelser i butikk!

Ved å studere retail design har du mulighet til å jobbe som butikkdesigner, eksponeringsdesigner, dekoratør, fotostylist eller med design for eventer. Du vil gjennom utdanningen lære butikkdesign og interiørdesign. En viktig del av yrket er å mestre digitale verktøy. Du vil lære deg det digitale verktøyet ArchiCad som er brukt av arkitekter og designere for å tegne plantegninger og bygge rom i 3D.

I løpet av studietiden vil du gjennom praksis i bedrift få en smakebit på hvordan det er å arbeide i bransjen, og det er en super mulighet til å knytte kontakter og bruke all kunnskapen du sitter på.

Du kan lese mer om utdanningen og søke her!

A person sitting at a table using a computer

Description automatically generated

Motekommunikasjon | 1 år deltid | 30 studiepoeng

Med mote som fokus lærer du deg hvordan du bygger en merkevare på digitale og fysiske flater – du lærer hvordan du forfatter gode tekster som fenger lesere og du får muligheten til å utarbeide markedsplaner som styrker din eller din nærings merkevareidentitet på tvers av plattformer! Du vil lære hvordan du retter deg mot presse, trofaste lesere og andre innenfor motenæringen gjennom PR og markedsføring.

Du får en innføring i hvordan visual merchandising kommuniserer produkter og tjenester mot en spesifikk målgruppe. Du kommer til å kunne gjenkjenne en aktør sine kommunikasjonsbehov og finne frem til innovative løsninger med all kunnskapen du sitter igjen med.

Studiet passer for deg som ønsker å jobbe med kommunikasjon for butikk, agentur eller på digitale/sosiale medier. Etter dette intensive 1-årsstudiet vil du sitte igjen med en helhetlig forståelse av motenæringen og alle aktørene innenfor bransjen.

Du kan lese mer om utdanningen og søke her!

A person sitting on a kitchen counter

Description automatically generated

Interiør | Ettårig studie om innredning av private & offentlige rom
Interiør handler om å innrede private og offentlige rom gjennom virkemidler som materialer, fargevalg, belysning og rommets utforming. Her lærer du hvordan man skaper effektive rom med god atmosfære, tilpasset menneskene som er der!

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdanningen Interiør her

Moteindustri | Toårig utdanning med bred tilnærming til bransjen
Moteindustri er et unikt utdanningstilbud i Norge. I første skoleår blir du kjent med alle aspekt av motebransjen, og i andre skoleår får du fordype deg i det feltet du finner mest interessant.

Blant områdene du blir kjent med er blant annet Styling, Mote og Markedsføring og Motejournalistikk og PR. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av egen portefølje, som vil være ditt viktigste redskap i jobbsøkerprosessen. I tillegg blir du introdusert for bransjen, får bygge nettverk og knytte viktige kontakter for fremtiden gjennom en lengre praksisperiode.

Les mer om utdanningen moteindustri her 

Vi har åpnet restplass-opptak på utdanningene våre!
Du kan lese mer om utdanningene våre her.
Trenger du hjelp til å søke, eller lurer på noe annet angående studiene våre?
Du kan ringe oss på +47 24 14 66 80 eller sende mail til post@sofi.no.
Vil du se skolen og prate med en av oss? Book studiesamtale her!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: