Interessert i mote & interiør? Studer intensivt over 1 år og gå rett ut i jobb!

Tekst og bilder: SoFI - School of Fashion Industry

Vet du enda ikke hva du skal i høst? SoFI har ledige plasser på utdanninger innen mote, butikkdesign og kommunikasjon – er dette høsten du endelig skal følge drømmen?

Retail Design | 1 år heltid | 60 studiepoeng | Fagskolegrad

Vi er inne i en tid der butikkdesign er viktigere enn noen gang – retail design er et kreativt og kommersielt yrke som kombinerer ulike fagområder for å konstruere design av butikklokaler. Butikkdesign, eller retail design, er først og fremst en spesialisert praksis innen arkitektur og interiørdesign, men inneholder også elementer av industriell design, grafisk design, ergonomi og reklame.

Nå som mye kjøp og salg skjer på nett, er det viktig for butikker å utforme et design som passer butikkens identitet og målgruppe, for å skape gode kjøpsopplevelser i butikk!

Ved å studere retail design har du mulighet til å jobbe som butikkdesigner, eksponeringsdesigner, dekoratør, fotostylist eller med design for eventer. Du vil gjennom utdanningen lære butikkdesign og interiørdesign. En viktig del av yrket er å mestre digitale verktøy. Du vil lære deg det digitale verktøyet ArchiCad som er brukt av arkitekter og designere for å tegne plantegninger og bygge rom i 3D.

I løpet av studietiden vil du gjennom praksis i bedrift få en smakebit på hvordan det er å arbeide i bransjen, og det er en super mulighet til å knytte kontakter og bruke all kunnskapen du sitter på.

Du kan lese mer om utdanningen og søke her!

A person sitting at a table using a computer

Description automatically generated

Motekommunikasjon | 1 år deltid | 30 studiepoeng

Med mote som fokus lærer du deg hvordan du bygger en merkevare på digitale og fysiske flater – du lærer hvordan du forfatter gode tekster som fenger lesere og du får muligheten til å utarbeide markedsplaner som styrker din eller din nærings merkevareidentitet på tvers av plattformer! Du vil lære hvordan du retter deg mot presse, trofaste lesere og andre innenfor motenæringen gjennom PR og markedsføring.

Du får en innføring i hvordan visual merchandising kommuniserer produkter og tjenester mot en spesifikk målgruppe. Du kommer til å kunne gjenkjenne en aktør sine kommunikasjonsbehov og finne frem til innovative løsninger med all kunnskapen du sitter igjen med.

Studiet passer for deg som ønsker å jobbe med kommunikasjon for butikk, agentur eller på digitale/sosiale medier. Etter dette intensive 1-årsstudiet vil du sitte igjen med en helhetlig forståelse av motenæringen og alle aktørene innenfor bransjen.

Du kan lese mer om utdanningen og søke her!

A person sitting on a kitchen counter

Description automatically generated

Motekonsulent | 0,5 år heltid | 30 studiepoeng

Kombinasjonen av kreative fag og forretningsfag vil gi deg en helhetlig forståelse av moteindustrien. Du vil få en innføring i alt fra motehistorie, stil og trender til bedriftsøkonomi og juridiske emner. Dette gir deg brikkene du trenger for å enten studere videre, eller gå rett ut i relevant jobb. Gjennom studietiden utvikler du en portefølje som skal fungere som et verktøy du kan ha med deg når du starter jobbsøking. I løpet av din studietid vil du knytte verdifulle kontakter gjennom møter med næringen, og alle forelesere jobber aktivt innenfor industrien.

Vil du være med å planlegge og style en fotoshoot i studio? Vil du lære mer om tekstiler og farger, og kunne forutse kommende trender? Ønsker du å jobbe med produkt og innkjøp, eller markedsføring innenfor motebransjen? Da er dette studiet for deg!

Du kan lese mer om utdanningen og søke her!

Vi har åpnet restplass-opptak på utdanningene våre – husk å søke før 11. august! Du kan lese mer om utdanningene våre her. Trenger du hjelp til å søke, eller lurer på noe annet angående studiene våre? Du kan ringe oss på +47 24 14 66 80 eller sende mail til post@sofi.no. Vil du se skolen og prate med en av oss? Book studiesamtale her!