Hjem- Jeg synes det er v...

– Jeg synes det er veldig fint med et tilbud som utdanningsmessen

Utdanningsmessene 2020: Årets vinnere er trukket!

Vinnerne er trukket fra vår Facebook-konkurranse, spørreundersøkelsen og quizen på messene. Alle tre har mottatt et gavekort på kr 10 000,-. Vi snakket med de heldige vinnerne før sommeren, og fikk et lite innblikk i hvordan det er å besøke en utdanningsmesse som avgangselev med et viktig valg foran seg.

foto: Karoline Holm

Karoline Holm var en av de besøkende som svarte på vår spørreundersøkelse på messen. Karoline gikk ut av vg3 studiespesialisering i år, og besøkte messen i Oslo Spektrum i februar. Her er noen av hennes erfaringer fra messebesøket:

Hvordan var din opplevelse av å være på messe?
– Jeg syntes det var bra! Fint å ha mye samlet på ett sted hvor man kan snakke med folk – det har man ikke mulighet til ellers. Det var også interessant å bare kunne se hva som finnes. Synes det har vært veldig vanskelig å velge hva man skal gjøre videre, men det hjalp å kunne «luke ut» ting jeg ikke skal gå.

Fikk du noen ideer på messen om hva du ønsker å studere eller jobbe med?
Jeg har søkt på juss i Bergen. Har hatt det i bakhodet lenge, men begynte å tenke mer på det i det siste. Besøket på messen satte i gang flere tanker rundt studievalget. 

Hva skal du gjøre i sommer?
– I sommer skal jeg bare jobbe.

Hva skal du bruke premien på? 
– Ikke helt sikker, men siden jeg antagelig skal flytte til høsten kommer det nok godt med.

foto: Tinashe Hansen

Tinashe Hansen besøkte messen på Lillestrøm. I sommer fullførte hun studiespesialisering ved Lillestrøm Videregående skole, og ble trukket ut som vinner av Facebook-konkurransen. Vi snakket med Tinashe om hennes opplevelse på utdanningsmessen.

Hvordan var din opplevelse av å være på messe?
– Jeg synes det er veldig fint med et tilbud som utdanningsmessen. Når man drar dit har man kanskje landet på noe og har noen spørsmål. Da er det greit å få høre direkte fra studenter og få litt innsikt i selve studielivet.

Fikk du snakket med de du ønsket på messen, og hadde du noen i tankene du ville besøke?
– Ja, jeg fikk snakket med de jeg ønsket. Jeg hadde vel egentlig ikke satt meg fast på noe, men skal søke på sykepleier senere. Nå skal jeg faktisk ta førstegangstjenesten. Jeg var på sesjon og sa ikke direkte nei, også ville de ha meg inn. Jeg tenkte å ta et friår uansett, så tror det er fint å ta med seg. Det er nok en fin opplevelse.

Synes du studie- og karrierevalg er vanskelig?
Ja, det er vanskelig. Man har valg om å ikke gjøre noe, jobbe eller begynne å studere – og det er så mange ulike retninger å ta.

Hva slags type karriereveiledning synes du har vært best?
– Jeg foretrakk å snakke med studenter. For man vet jo selv hva man er flink til og da kan man velge hva man vil spørre om, og få informasjon man faktisk ønsker.

Fikk du med deg noen foredrag da du var på messen?
– Ja, jeg var på Forsvaret sitt foredrag, og ble med venninnen min på et annet også. Det var nyttig.

Ann Elen Hammersland vant årets Quiz da hun besøkte messen i Bergen. Hun fullførte i sommer vg3 studiespesialisering, og dro til messen i Grieghallen sammen med resten av skolens tredjeklassinger.

Hvordan var din opplevelse av å være på messe i år?
– Jeg hadde ikke vært der før, og synes det var veldig flinke folk jeg snakket med. UiB savnet jeg, men jeg fikk likevel snakket med ganske mange forskjellige studieplasser og linjer. Jeg fikk stilt mange spørsmål til andre utstillere. Jeg syntes jeg fikk mye nyttig info om for eksempel bachelor- og masterløp. Før jeg kom på messen hadde jeg bestemt meg, men var jo ikke 100% sikker. Da snakket jeg med noen som hadde lignende program og synes det var nyttig.

Hva er dine videre planer når det gjelder studier/skole?
– Jeg har søkt Medisinsk teknologi på UiB. Håper jeg kommer inn.

Du vant jo denne quizen som var ny i år – hva synes du om det?
– Det var veldig kjekt. Jeg gikk med ei venninne, så vi gjorde det sammen. Vi bestemte da at vi skulle dele premien om en av oss vant, så da måtte vi gjøre det.

Det var vennskapelig og en fin løsning. Hva vil dere bruke premien på? 
– Hun har lyst på en Galaxy smart-klokke. Men jeg må se litt mer, kanskje får jeg bruk for noe når jeg starter studiene. Jeg skal nok sette av litt til den tiden kommer.

Vi gratulerer alle vinnerne fra messerunden 2020, og ønsker dem masse lykke til videre!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: