HjemKostnadsfri kompetan...

Kostnadsfri kompetanseheving med fagbrev på nett

Tekst og bilder: Akademiet

Akademiet Nettstudier tilbyr kostnadsfrie fagbrev gjennom statlige tilskuddsordninger. Nå kan medarbeidere innen helsesektoren, arbeide med barn og unge og salgsbransjen, ta fagbrev som praksiskandidat – helt gratis.

Akademiet er landets største offentlig godkjente nettskole og tilbyr eksamenskurs for privatister som skal ta fag fra vgs, og eksamenskurs for de som skal ta teorieksamen for å få fagbrev. Nå kan medarbeidere innen helsesektoren, arbeide med barn og unge og salgsbransjen, ta fagbrev som praksiskandidat – helt gratis.

Akademiet Nettstudier har gjennom statlige tilskuddsordninger fått tildelt midler som gjør det mulig å tilby kursene fagbrev helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider og fagbrev i salgsfaget for praksiskandidater helt kostnadsfritt. Kursene tilbys kostnadsfritt til alle som har praktisk erfaring innen fagfeltene, men som mangler formell kompetanse.

For å ta fagprøven og få godkjent praksis må man ha fem års arbeidspraksis. Det er allikevel mulig å begynne på kurset og gjennomføre eksamen i teoridelen, selv om man har mindre enn fem års praksis. Etter fem års praksis, kan praksisen godkjennes og fagprøven gjennomføres. Med bestått fagprøve og eksamen i teoridelen får man fagbrev som praksiskandidat.

God erfaring fra tidligere ordning
Rektor ved Akademiet Nettstudier, Sigurd Kvammen forteller at skolen har god erfaring med ordningen som også ble tilbudt på samme tid i fjor, men da bare for salgsfaget.

– For ett år siden fikk vi mulighet til å tilby kurset i salgsfaget kostnadsfritt og opplevde stor pågang. Når vi i år i tillegg kan tilby kurs for helsefagarbeidere og barne- og ungdomsarbeidere forventer vi ytterligere pågang. Dette er kurs som er svært relevante for mange!

Kvammen legger til at skolen det siste halvannet året opplever sterk økning i pågangen av elever som ønsker formell kompetanse, og at de er stolte av å kunne hjelpe flere på veien mot utdanningen trenger og ønsker seg.

Meld deg på kostnadsfritt kurs her >

Fleksibelt kurs på nett
Kurset er kostnadsfritt for alle som ønsker å delta, skolen oppfordrer spesielt permitterte eller arbeidsledige som følge av koronapandemien, til å melde seg på. Undervisningen er nettbasert og svært fleksibel. Deltakerne får tilgang til alt materiell og oppfølging med tilbakemeldinger fra lærer.

Kursene ligger nå åpent for gratis påmelding hos Akademiet, men med et begrenset antall i en begrenset periode. – Her er det førstemann til mølla, så om dette er noe for deg anbefaler vi at du melder deg på nå, avslutter Kvammen.

Vil du vite mer om Akademiet Privatistskole og Nettstudier?
Kontakt Akademiet på telefon 982 33 111 eller e-post til post@akademiet.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: