HjemLedige studieplasser...

Ledige studieplasser i Storbritannia!

Tekst og bilder: Across the Pond

Across the Pond hjelper deg med hele søknadsprosessen på studier i Storbritannia. Delta på gratis studiemesse i mars for mer informasjon!

Blant studiedestinasjoner over hele verden har Storbritannia lenge vært et populært og godt valg for norske studenter, med sine anerkjente universiteter og sjarmerende britiske kultur. Across the Pond samarbeider med over femti universiteter spredt rundt omkring i hele Storbritannia og har hjulpet norske studenter med å søke på høyere utdanning siden 2004. Uansett om du ser etter en full grad, utvekslingsmuligheter eller bare et årsstudium, vil Across the Pond sine dyktige studieveiledere hjelpe deg gjennom hele søknadsprosessen fra A til Å. Det er fortsatt mulig å sende inn en søknad på studier med oppstart høsten 2024, og det er helt utforpliktende å søke. All hjelp fra Across the Pond er også gratis. Ta kontakt med Across the Pond i dag!

Delta på gratis studiemesse og møt britiske universiteter
Lørdag 16. mars 2024 kan du møte Across the Pond og rundt 15 forskjellige britiske universiteter på studiemessen Destinasjon Storbritannia i Oslo. Du kan ta en prat med universitetene som står på stand, og delta på nyttige presentasjoner for norske studenter som er interessert i høyere utdanning i Storbritannia. Det er også mulig å booke et veiledermøte med en veileder hos Across the Pond (disse timene blir raskt fullbooket, så det er lurt å booke et tidspunkt snarest!). Ta gjerne med deg en venn og kom innom Destinasjon Storbritannia 16. mars. Meld deg på gratis idag!

Om du heller bor i nærheten av Trondheim, Bergen eller Stavanger så kommer vi på besøk til disse byene også, sammen med noen britiske universiteter. Her kan du også snakke med universitetene som står på stand, samt ta en prat med Across the Pond sine veiledere. Det er gratis påmelding!

Trondheim: Tirsdag 19. mars
Bergen: Onsdag 20. mars
Stavanger: Torsdag 21. mars

Søknadsfrister
Britiske universiteter har et rullerende opptak, og i utgangspunktet er det mulig for internasjonale studenter å søke gjennom hele året på de fleste studier. Det er likevel anbefalt å søke så tidlig som mulig slik at du sikrer deg en studieplass før studiene begynner å fylle seg opp. På bachelornivå er søknadsfristen i UCAS («britisk Samordna Opptak») 30. juni. Etter denne datoen er det kun mulig å søke på studier gjennom restetorget. Alle medisin-, tannlege- eller veterinærstudier har søknadsfrist i midten av oktober hvert år. Det samme gjelder studier ved University of Oxford og University of Cambridge. Across the Pond sine universiteter tar fortsatt imot søknader, og hjelper deg gjerne med søknaden! På masternivå er det også et rullerende opptak på de fleste studieretninger, og det er fortsatt mulig å søke på studier som har oppstart høsten 2024. Det er anbefalt å komme i gang med søknadsprosessen så fort som mulig slik at du sikrer deg en plass på drømmestudiet ditt!

Across the Pond gir deg informasjon om alle søknadsdokumenter du trenger, og fyller også inn søknadene på dine vegne slik at du kan være trygg på at alt blir lagt inn riktig. Om du fortsatt venter på endelig vitnemål hjelper Across the Pond med å ettersende dette for deg til sommeren.

Hvorfor velge Storbritannia?

Det finnes enormt mange gode grunner til å studere i utlandet, og nærmere bestemt Storbritannia:

  • Et hav av spennende studieretninger å velge mellom
  • En utdannelse av topp kvalitet fra et internasjonalt anerkjent universitet
  • Du skiller deg ut på en positiv måte i forhold til en fremtidig arbeidsgiver
  • Du vil bli flytende i engelsk, og får internasjonal erfaring
  • En ny kultur, og venner fra hele verden!

Storbritannia er heller ikke altfor langt unna Norge, noe som gjør det enkelt å ta noen turer hjem til Norge i løpet av året eller å få besøk av venner og familie. Ta kontakt med Across the Pond i dag, så hjelper vil du få gratis hjelp med hele søknadsprosessen!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: