HjemLyst å lære å design...

Lyst å lære å designe digitalt? Husk søknadsfrist 29. april!

Tekst og bilder: SoFI School of Fashion Industry

Det er viktigere enn noen gang å kunne digitale programmer og følge med på den teknologiske utviklingen i verden. De fleste kreative yrker ønsker at du skal ha en helhetlig forståelse av bransjen, både de praktiske arbeidsoppgavene, i tillegg til de digitale arbeidsoppgavene. I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan det å kunne digitale verktøy, og skape godt innhold ruster deg for jobb i en flersidig bransje.

Det er mange fordeler med å ta en kort, praktisk utdanning fremfor en teoritung utdanning. Gjennom studietiden din ved SoFI School of Fashion Industry vil du utvikle ferdigheter som gjør at du kan skape innhold på tvers av plattformer, noe som er ettertraktet i den kreative bransjen!

Det å ha kunnskap innenfor konseptutvikling ved hjelp av digitale verktøy gjør at du har muligheten til å gå flere yrkesveier. Under din studietid vil du gjennom prosjekter, presentasjoner og merkevarebygging være innom blant annet digitale verktøy som Adobe. Noe som gir deg muligheten til å kunne lage innhold til markedsføringbruk, sosiale medier, print og generell innholdsproduksjon!

Studentarbeid tegnet i Adobe Illustrator | Paula Potocnik

Verden trenger flere praktiske problemløsere med spisskompetanse! Med digitalisering og stadig større fokus på å «kunne litt av alt» trengs det mennesker som kan forholde seg til både den kreative delen av bransjen, og den mer forretningsbaserte delen av bransjen for å skape innhold.

Innenfor motebransjen er det nå nye spennende verktøy som 3D designprogrammet CLO, som skal hjelpe å produsere klær å minske produksjonstiden og unødvendige utslipp i miljøet. Du vil også lære deg å bruke Adobeprogrammene Illustrator for å designe klær, logo og annet illustrasjonsarbeid, Adobe InDesign for å lage kataloger og generelt magasin-materiale, samt Adobe Photoshop for bildebehandling og enkel moodboarding.

Les om CLO 3D designprogramvaren som skal forme fremtiden
Se designoppgave; Dekonstruksjon av trenchcoat
Se designeksamen; Konstruksjon & digitale tegninger

A picture containing drawing

Description automatically generated
Kollasj design av hovedlærer i Motedesign Jon Amund Søfferud i Adobe Illustrator

Motedesign – Toårig utdanning i klesdesign og konstruksjon
Motedesign er en spennende yrkesrettet utdanning som vektlegger motedesignerens mange roller – fra kreativ til markedsorientert. Programmet undervises av både designere og andre aktører som alle har sitt profesjonelle virke i motebransjen.

I utdanningen arbeider du hovedsakelig med design og konstruksjon av klær, men lærer i tillegg om produksjon, innkjøp og formidling for å sikre attraktivitet i arbeidsmarkedet. Andre skoleår fokuserer på selvstendig arbeid gjennom både portefølje og en minikolleksjon med offisiell visning.

Les mer om utdanningen motedesign her

Innenfor Retail og interiørbransjen er en av de viktigste tingene å kunne designe i det digitale verktøyet ArchiCad som er brukt av arkitekter. Dette er et program hvor du tegner i 2D (plantegning) og 3D for å designe rom.

Se studentoppgave; Retail konseptet «Velvære»
Les mer om ArchiCad og se  studentoppgave; Interiør konseptet «Unstad hotell»

A picture containing indoor, table, sitting, kitchen

Description automatically generated
Studentarbeid tegnet i ArchiCad av Retail design student
Carmen Bolton
Grethe Sæther

Retail design – Ettårig studie om eksponeringsdesign
Vil du være med på å designe og skape de beste kundeopplevelsene, vindusutstillinger og de nyeste butikkonseptene? Med en praktisk orientert utdannelse i Retail Design vil du få jobbet både fysisk og virtuelt – klar til å utfordre og forme fremtidens varehandel. 

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdanningen Retail Design her 

Les mer om våre utdanninger her og book din studiesamtale her.

Vi er tilgjengelige for å svare på dine spørsmål over internett, og du kan ta kontakt med oss på alle våre sosiale medier, via mail eller telefon.

Kontakt oss for mer informasjon;
www.sofi.no 
telefon 24 14 97 50
post@sofi.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: