HjemMaren tok sitt valg ...

Maren tok sitt valg etter Utdanningsmessen

Det lønnet seg å besøke Utdanningsmessen for Maren Kjøstvedt – hun ble nemlig trukket ut som vinner av en ny iPhoneX.

– Det var jo en super nyhet på en ellers vanlig dag, svarer hun litt overrasket når vi snakker med henne.

På messe i Gimlehallen svarte hun på publikumsundersøkelsen, og ble trukket ut som den heldige vinneren av konkurransen. Men Maren fikk også mer ut av Utdanningsmessen enn en ny mobil.

I løpet av messebesøket fikk hun mange gode samtaler med utstillere og nyttig informasjon om utdanning og karriere. Etter messen bestemte hun seg;

– Jeg valgte Forsvaret, sier hun.

Maren er for tiden Vg3-elev ved studiespesialisering på Møglestu Videregående skole i Lillesand. Hun besøkte Gimlehallen under årets Utdanningsmesser.

Hva synes du om Utdanningsmessen?

– Det var veldig bra, og veldig nyttig for oss som ikke helt vet hva vi vil gjøre etter videregående. Jeg hadde egentlig ikke peiling, og hadde litt panikk tror jeg, sier hun.

Maren vant iPhone-konkurransen. foto:privat/ Ariel Foto

 

Mange runder med vurderinger

Maren forteller at hun også var på messen som Vg2-elev i fjor. Da hadde hun mange tanker om hva hun skulle gjøre etter skolen, og undersøkte ikke alternativer særlig i dybden.

I år mener hun at messen har vært mer relevant for henne, nettopp for å være mer sikker på valget. Søknadsfristen nærmer seg og videregående skole er snart historie.

– Jeg endte opp med å velge militæret, men har også brukt messen til å lese meg opp på ulike utenlandsstudier. Alle på standene var veldig hjelpsomme og jeg fikk vite mye nytt, blant annet stipendmuligheter, forteller hun.

Maren forteller også at hun har hatt flere runder med vurderinger, og at det har vært vanskelig å velge når det finnes så mange alternativer.

– I tillegg til messen har vi hatt ulike besøk på skolen. Men man hører også på erfaringer fra de som er eldre, og selvfølgelig hva resten av vennegjengen skal, forteller hun.

Hva er da planen din fremover?

– Først skal jeg inn i militæret. Så står det mellom utenlandsstudier eller Universitetet i Oslo. Jeg har tenkt på London, fordi jeg synes det så best ut blant kategoriene, sier hun.

Anbefaler du andre å ta turen innom en Utdanningsmesse neste år?

– Ja, absolutt! Hvis du ikke har bestemt deg for hva du vil, er det en veldig nyttig erfaring. Da kan man også få mulighet til å dobbeltsjekke det man eventuelt har valgt og samtidig se andre alternativer, sier hun.

Vi gratulerer Maren og ønsker henne lykke til med videre studier og karriere!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: