Medisinstudier på engelsk i Europa

Tekst og bilder: Nordisk Inntakskontor

Medisin- eller tannlegestudier fra februar? Gratis veiledning for deg som vil søke RSU i Latvia. Du kan nå også søke PUMS Poznan, studiestart høsten 2022. Nordisk Inntakskontor samarbeider med gode universiteter i Polen, Tsjekkia, Slovakia, Latvia og Kroatia. Ta gjerne kontakt med oss!

Ønsker du en meningsfull jobb der du behandler og er til hjelp for mennesker eller dyr? Har du gode kunnskaper i realfag, sterk motivasjon og pågangsmot? Da kan våre utdanningstilbud passe for deg. Vi veileder deg som vil utdanne deg til lege eller tannlege, veterinær eller fysioterapeut. Kontakt oss så forteller vi deg hva som kreves, hvordan du søker og hvordan du best kan forberede deg til opptaksprøver og krevende studier.

Søk trygt gjennom Nordisk Inntakskontor
Nordisk Inntakskontor har overtatt og viderefører arbeidet til en tilsvarende virksomhet i Kristiansand med oppstart i 2007. Vi har med oss vår lange erfaring, gode kunnskaper og omfattende studentnettverk inn i vår nye virksomhet, Nordisk Inntakskontor AS. Grundig og balansert informasjon fra våre erfarne veiledere gjør det lettere for deg å ta et godt valg av utdanning og universitet. Vi er med deg gjennom hele søknadsprosessen helt frem til studiestart. Vi er en av ANSAs etisk godkjente agenter, har jevnlig kontakt med ANSAs hovedkontor og deltar på deres skoleturné Oppdag Verden. Vi har god kontakt med ANSAs lokallag og norske studenter i studiebyene, og vet derfor mye om studentenes mestring, trivsel og utfordringer. Jevnlig kontakt med universitetene gir oss god innsikt i studieopplegg, tilbud og krav til studentene. Vår kunnskap og erfaring gjør det trygt å søke via Nordisk Inntakskontor.

Poznan University of Medical Sciences (PUMS), Poznan, Polen
Medisin, 6 år
Tannlege, 5 år
Fysioterapi, 5 år
Farmasi (Pharm.D.), 6 år

Poznan University of Medical Sciences har tilbudt engelskspråklige medisinstudier siden 1993, lenger enn noe annet polsk universitet. Over ni hundre studenter fra hele verden holder på med ett av deres fem engelskspråklige studier. Atmosfæren i byen preges av hele 125,000 studenter. I sommerhalvåret koser mange seg på restaurantene på byens gamle markedsplass, Stary Rynek. PUMS har omfattende internasjonalt forskningssamarbeid og anerkjente amerikanske NBME-eksamener som verifiserer medisinstudentenes kunnskapsnivå fra første år på studiet. PUMS har også Polens største og nyeste simuleringssenter som gir medisin -og  tannlegestudenter rikelig anledning til å øve på sine kliniske ferdigheter på medisinske dukker. Velger du PUMS får du en anerkjent utdanning som gir deg gode jobbmuligheter i Norge og andre deler av verden.
Se video fra Medical Simulation Center
Se video om tannlegestudiet

Medical University of Gdansk (MUG), Polen
Medisin, 6 år

Medical University of Gdansk holder til i en av Polens fineste og mest populære turistbyer. Gdansk har derfor flyforbindelse til mange norske byer. MUG har lang erfaring med legeutdanning og tar inn hele 180 nye medisinstudenter årlig på det engelske programmet. Studentmiljøet er svært internasjonalt og inkluderer flere hundre norske og svenske studenter. MUG’s campus ligger sentralt i byen, og i kort avstand til den vakre gamlebyen. På campus ligger topp moderne nye sykehusbygninger med fasiliteter av høy kvalitet og et flott nytt sportssenter som studentene kan benytte seg av. Medisinstudier i Gdansk gir deg en kvalitetsutdanning ved et av Polens ledende medisinske universiteter.
Se video fra Medical University of Gdansk.

Masaryk University, Brno:
Medisin, 6 år
Tannlege, 5 år

Masaryk er et av Sentral-Europas mest anerkjente universiteter, med medisinske studier som er ettertraktet av studenter fra hele verden. Det medisinske fakultetet er lokalisert på en ultramoderne campus med laboratorier, klasserom og bibliotek i toppklasse. Her finnes også studentboliger, treningssentre og caféer. Masaryk har et brukervennlig informasjonssystem som forenkler studentlivet, et aktivt ANSA-lag og et mangfold av studentforeninger og klubber.

Brno er den nest største byen i Tsjekkia med rundt 400 000 innbyggere og ble grunnlagt ca. 1000 e. Kr.Byen er et viktig kulturelt og vitenskapelig sentrum og er den historiske hovedstaden i regionen Mähren.  
Se video fra medisinske fakultetet ved Masaryk University
Se video fra det medisinske simuleringssenteret ved Masaryk University

Riga Stradins University, Riga, Latvia
Medisin, 6 år (opptak både høst og vår)
Tannlege, 5 år
(opptak både høst og vår)

Mange norske studenter har de siste årene startet studier ved Riga Stradins University (RSU). Universitetet har røtter tilbake til 1950 og er i dag en ledende utdanningsinstitusjon i Latvia. Det medisinske fakultetet er opptatt av å videreutvikle undervisningsmetodene og å integrere klinisk praksis i utdanningen. Medisinstudentene samarbeider mye i grupper, og utvikling av gode kommunikasjonsferdigheter er et viktig mål. Folkehelse og forebyggende helsearbeid legges stor vekt på i medisinstudiet. Medisin- og tannlegestudentene i Riga utvikler gode praktiske ferdigheter gjennom varierte læringsmetoder, 3D-simulering og bruk av treningsdukker i moderne fasiliteter.

Riga er hovedstad og største by i Latvia med rundt 700,000 innbyggere. Den gamle Hansabyen er en viktig havneby og et senter for kultur, handel og industri i hele Baltikum. I Rigas fine Gamleby finner du populære restauranter og klubber, kunstutsalg og gallerier.

Se filmer fra universitetet her:
Riga Stradins University gjennom en medisinstudents øyne
Riga Stradins University – et åpent og internasjonalt universitet

Universitetet i Rijeka, Kroatia
Medisin, 6 år 

Det medisinske fakultetet (MEDRI) ved Universitetet i Rijeka ble grunnlagt i 1955 og holder til i Branchetta-slottet i en av de eldste bydelene, omkranset av en flott park. MEDRI-lærerne legger vekt på en personlig og direkte kontakt med studentene, noe som gir studentene en opplevelse av å bli lagt merke til og være inkludert. Studentene kommer fra mange land og er aktive i ulike studentforeninger. De arrangerer både faglige konferanser og sosiale samlinger, noe som skaper samhold og fellesskap i studentmiljøet. 

Kystbyen Rijeka ligger nord i Kroatia med attraksjoner som gamlebyen, Trsat-slottet og St. Vituskatedralen. I det vakre landskapet rundt byen finnes et mangfold av turmuligheter med stier av ulike lengde, og et godt nettverk av sykkelveier. Rijeka byr på behagelig middelhavsklima, fine strender og klart vann. Noen av Kvarnerbuktas mange fine øyer ligger bare en kort buss- eller fergetur unna. Se video fra University of Rijeka.   

University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP), Košice, Slovakia.
Veterinær, 6 år

Ved UVMP i Košice kan du studere veterinærmedisin og bli autorisert veterinær i Norge etterpå. UVMP har tilbudt veterinærstudier på engelsk i over 25 år, og det internasjonale studentmiljøet omfatter også over hundre norske studenter.  Veterinærstudier i Košice vil gi deg en kvalitetsutdanning i en flott by med gode muligheter for kulturopplevelser og friluftsliv. Košice ligger i det fjellrike østlige Slovakia. Veien er ikke lang til nasjonalparken Slovakiske paradis med 300 km merkede stier, kløfter, fosser, underjordiske huler og et variert dyreliv. 
Se video fra UVMP i Kosice.

Autorisasjon som lege eller tannlege i Norge
Norske studenter som fullfører medisinutdanning i Polen, Tsjekkia, Latvia eller i Kroatia vil etter gjeldende regelverk få autorisasjon fra Helsedirektoratet når de sender inn nødvendig dokumentasjon, og kan søke LIS1-stillinger på dette grunnlaget. Praksis er inkludert i medisinutdanningen i disse landene, som i Norge. Innenfor EU/EØS er det noen helseprofesjoner som er harmonisert gjennom yrkeskvalifikasjonsdirektivet. Det betyr at man har blitt enige om hva disse skal inneholde, slik at de skal gi rett til autorisasjon i et annet EU/EØS-land hvis de gir rett til autorisasjon i utdanningslandet. De harmoniserte utdanningene inkluderer lege og tannlege. «Dersom man tar en av disse utdanningene innen EU/EØS og utdanningen fører til autorisasjon i studielandet, kan man være rimelig trygg på at man vil få autorisasjon i Norge etter endt studium», skriver Helsedirektoratet.

Vår erfaring, kunnskap og tilgjengelighet gir deg trygghet. Velkommen som søker gjennom Nordisk Inntakskontor!

www.medicalstudies.no 
https://www.facebook.com/Nordisk.Inntakskontor.medicalstudies
E-post: post@medicalstudies.no
Tlf.: 917 15 405 / 916 94 105