HjemMener utdanningsmess...

Mener utdanningsmesse gir nyttig informasjon

Utdanningsmessen i Trondheim spektrum er over for denne gang.

Vi har snakket med tre av de besøkende.
Det er Anna, Maria og Inger fra Thora Storm videregående skole.
De har vært på messa i 1,5 time i det jeg spør om å få prate med de.
Alle svarer enstemmig i at utdanningsmessa er veldig bra, men at de savner noen utstillere. Maria hadde planlagt å snakke med Universitetet i Bergen og ble skuffet over at de ikke var her.

Anna, Maria og Inger

De har likevel snakket med utstillere som tilbyr studier i utlandet, sykepleie, juss og folkehøgskoler.
Inger er inne på tanken om å ta et friår og gå folkehøgskole.
Anna forteller at messa har vært veldig nyttig fordi hun har fått vite mer om snitt og krav for å komme inn enkelte steder. Hun har lært at det er flere skoler hun kan søke på som hun ikke trodde var mulig før hun besøkte messa.
Maria skryter av folkene på standen og synes de er flinke til å formidle god informasjon. De er alle enig om at utdanningsmesse skiller seg ut positivt fordi de får snakket direkte med studenter og studieveiledere som er tilknyttet den aktuelle skolen. Dette gir de mye mer enn generell informasjon fra rådgiver eller å lese om det på nettet.
De har enda ikke landet på et utdanningsvalg, men de valgene de nå har er mer tydelige for de etter å ha vært på utdanningsmessa.

Vi ønsker de lykke til videre!

Norsk sykepleierforbund vant tittelen «Beste stand» under utdanningsmessen i Trondheim 2018.

Utstillerne kåret også beste stand på messa og denne gangen ble vinneren Norsk sykepleierforbund. Jeg snakket med psykiatrisk sykepleier og hovedtillitsvalgt Mai Kristin Pedersen. Hun tror de vant beste stand fordi de har en interaktiv stand. De har blant annet hatt dukke for å vise hjerte- og lungeredning og en helt ekte morkake fra en fødsel som skjedde i natt. De viser også et bredt spekter blant representantene på standen. Der har de hatt intensivsykepleiere, psykiatrisk sykepleiere, jordmødre og studenter. Mai Kristin kan fortelle at elevene har vært veldig engasjerte og mange har interessante tanker rundt hva de vil studere. Det har rett og slett vært spennende å snakke med de.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: