HjemMika ble vekter på f...

Mika ble vekter på folkehøgskolen!

Tekst og bilder: Fredly folkehøgskole

Mika hadde lenge hatt en drøm om å bli politi, men å komme inn på politihøgskolen for en 19-åring er ikke det enkleste i verden.

3 fluer i en smekk
Etter VGS var Mika Raaen fra Malvik litt i villrede. Han drømte om å bli politi, men visste at det er nesten umulig å komme inn på politihøgskolen for en 19-åring. Han hadde hørt av venner at folkehøgskole var veldig bra. Mika vurderte derfor dette som en mulighet, mens et annet alternativ var å prøve å finne seg en jobb innen sikkerhetsbransjen.

Så oppdaget Mika tilbudet som gjorde at han kunne slå 3 fluer i en smekk i løpet av 1 år:

  1. Gjøre det lettere å komme inn på politihøgskolen
  2. Skaffe seg en alternativ yrkesutdanning
  3. Begge deler som en del av folkehøgskole, noe som også ville gi ham 2 tilleggspoeng

Fra Malvik til Florida
Fredly folkehøgskole
ligger i Skaun kommune, 3 mil sørvest for Trondheim. Malvik ligger 2 mil øst for Trondheim. Mika visste at de fleste som går folkehøgskole drar ganske langt vekk. Men for ham var tilbudet det viktigste, og han bestemte seg for å søke på Fredly på linja Security.

Etter 1 år var Mika ferdig utdannet vekter, hadde fått godt innblikk i politiyrket, og forstod hvorfor mange skryter så veldig av folkehøgskole.

«Vi fikk undervisning i politi-fag fra Marit, en tidligere politi. Nokas sørget for vekterutdanningen, og sammen med lærerne Torgrim og Ola tok de oss med på masse spennende praksis-oppdrag. Vi dro også på studietur til Florida i USA der vi bl.a. rappellerte med SWAT-team, møtte amerikansk politi, hadde CC-trening og dro på alligatorsafari.»

Security: Ikke bare sikkerhet
Det ligger i navnet at linja Security har mye fokus på sikkerhet. I tillegg til politi- og vekteryrket får du innblikk i hvordan det er å jobbe innen toller-, brann- og fengselsvesenet.

Men folkehøgskole er mye mer: Idrett, turer, valgfag, fellesfag, elevkvelder, fritidsaktiviteter, mat, venner osv.  Og på Fredly toppes det hele med en felles avslutningstur til Hellas på slutten av skoleåret!

Forberedt på fremtiden
Mottoet til Fredly er «Året som forandrer». Mika syns også han har forandret seg.

«Jeg er ikke i tvil. Du utvikler deg psykisk og fysisk, lærer utrolig mye om deg selv, og er omgitt av fantastiske folk hele døgnet. Og vil du bli vekter eller politi: Søk Fredly folkehøgskole her!

Vil du vite mer? Ta kontakt:
kontor@fredly.fhs.no
https://fredly.fhs.no/
https://www.facebook.com/fredlyfhs

 

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: