HjemNyhet: Akademiet VGS...

Nyhet: Akademiet VGS utvider i Sandvika

Tekst og bilder: Akademiet Norge

I Sandvika finner du Norges eneste vgs. som tilbyr realfagsfordypning. Nå utvider Akademiet tilbudet med ny studiespesialiserende linje!

– Dette blir et fantastisk tilbud for ungdom i Sandvika, Asker og omegn. Ikke bare vil vi ha et unikt tilbud til unge som ønsker å dyrke sitt engasjement innen realfag, nå vil vi også kunne tilby Norges beste og mest fremtidsrettede skole for elever som ønsker å oppnå generell studiekompetanse, sier rektor Liv Bjørkgård.

Realfagsfordypning

Akademiet Realfagsgymnas Sandvika ble høsten 2021 en Akademietskole. Skolen holder til i Kunnskapssenteret i Sandvika og er Norges eneste profilskole på videregående nivå med studiespesialisering med realfagsfordypning og egen læreplan godkjent av Utdanningsdirektoratet.

Fokuset ligger på motivasjon, fordypning og mestring i matematikk, naturfag og teknologi.

Sentralt plassert rett ved togstasjonen i Sandvika

I flotte lokaler, sentralt plassert like ved togstasjonen i Sandvika, finner du Akademiet. Fra skolen tar det kun 12 minutter med tog til Oslo og 17 minutter til Drammen. Skolen er liten og intim, hvor lærerne vil ha mulighet til tett og unik oppfølging av hver enkelt elev.

– På Akademiet har vi mentorordning i stedet for kontaktlærer. Sammen med mentor er målet at du raskt skal føle deg hjemme, lære deg hvordan du lærer best, og bli vant til å jobbe selvstendig og disiplinert nok til å håndtere arbeidsmengden på videregående skole, forteller rektor Liv Bjørkgård.

Akademiet tilbyr mentor fordi elever som vet hva de skal lære og hvordan de lærer best vil oppnå bedre resultater enn andre elver. Gjennom systematisk veiledning og planlegging av egen skolehverdag, skal eleven få maksimalt ut av tiden på videregående skole.

Nyhet: Utvider tilbudet med studiespesialisering i Sandvika

Fra høsten 2023 kan du, i tillegg til studiespesialisering med realfagsfordypning, også ta studiespesialisering med språk, samfunnsfag og økonomi på Akademiet VGS Sandvika.

Dette er et trygt og sikkert valg for deg som ikke er helt sikker på hva du ønsker å bli enda, men som ønsker generell eller spesiell studiespesialisering, slik at du kan studere videre på høyskole eller universitet.

– Vi gleder oss over å kunne gi ungdom i Sandvika som ønsker å sikre fremtiden sin ved å oppnå generell studiekompetanse, et svært solid skolealternativ på Akademiet. Med generell studiekompetanse har eleven mulighet til å velge programfag som passer en best, men samtidig oppnå et godt grunnlag for de aller fleste høyskole- og universitetsutdanninger i Norge og utlandet, sier Liv Bjørkgård.

For deg som vil litt mer

Akademiet er skolen for deg som vil litt mer. Som Norges største private videregående skole med over 8.500 elever fordelt på 14 videregående skoler, 10 privatistskoler, nettstudier og 3 barne- og ungdomsskoler.

Målet er å være Norges beste og mest fremtidsrettede skole!

Vil du vite mer om Akademiet Realfagsgymnas Sandvika og Akademiet VGS Sandvika?
Kontakt skolen på 96 00 81 99 eller send en e-post til sandvika@akademiet.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: