HjemRådgiverne mener utd...

Rådgiverne mener utdanningsmessen er nyttig

97% av rådgiverne mener at utdanningsmessen er et nyttig veiledningstiltak for elevene. Dette viser tilbakemeldingene fra 105 rådgivere som besøkte årets utdanningsmesser.

Undersøkelsen blant rådgiverne ble gjennomført etter årets messerunde. Allerede da var 83% av rådgiverne som svarte, klare på at de ønsker å besøke utdanningsmessen igjen til neste år.

Den gode samtalen om karrierevalg
Evalueringene fra rådgivere og besøkende viser at messene fortsatt spiller en viktig rolle i vår digitale hverdag. Publikum setter pris på muligheten messen gir til å snakke direkte med representanter for de ulike studiestedene og fremtidige arbeidsgivere. Den gode samtalen kan gi nyttig informasjon man ikke nødvendigvis får på nettet. På denne måten kan elever og andre som ønsker karrièreveiledning, være tryggere på sitt valg av fremtidig utdannings- og karriereløp.

Rådgivernes egne kommentarer:
– Jeg har hatt evaluering sammen med Vg3-elevene som var på messa, og de opplevde den som nyttig med tanke på studievalg. Tilbakemeldinger er at det var konstruktivt å snakke med de som var på de ulike standsene (rådgiver, messen i Oslo)

 Jeg har inntrykk av at 2020-messa var godt organisert både mht utstillere og foredrag. Krav fra meg var at elevene måtte velge minst to foredrag, nyttig. Det var inspirerende med superkjendisforedrag med Andreas Wahl også (rådgiver, messen i Trondheim)

– Mange av elevene våre fant god informasjon om studieretninger de var motivert for. Vi var med på en flott presentasjon om mulighetene i Forsvaret. Slike temaforedrag er bra (rådgiver, messen i Kristiansand)

– Vi fra ungdomsskolen pleier bare å reise på selve messa og synes at de fleste elevene alltid finner utstillere de kan få informasjon hos. Vi liker at det er noen yrker som er representert også slik at de ser litt hvordan det kan være i praksis. Jeg synes det var mer variert i år enn i fjor (rådgiver, messen i Sandefjord)

Vil du delta som utstiller på utdanningsmessene 2021?
Les mer om Utdanning & Karriere 2021 her
Påmelding gjøres her

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: