HjemSchool of Fashion In...

School of Fashion Industry utvider med nye fagområder!

Tekst og bilder: SoFI School of Fashion Industry

Ta en kreativ, spennende og praktisk utdanning i motekommunikasjon eller interiør og retail design hos oss! Lær av internasjonale aktører, få praktisk erfaring og bygg viktig nettverk allerede i studietiden!

Er du interessert i mote eller interiør? Sikre en av de siste studieplassene ved School of Fashion Industry i høst – søk nå!

School of Fashion Industry har siden 2009 tilbudt yrkesrettede utdanninger innen mote, fra halvårig motekonsulent-utdanning til komplett toårig moteindustri, og senere motedesign. Høsten 2018 hadde SoFI gleden av å overta to solide utdanninger innen Interiør og Retail design med erfarne Marit Andreassen som faglig leder.

Interiør og retail design som en voksende bransje
Andreassen er forfatter bak boken Retail Design, og har sterke meninger om utviklingen innen blant annet retail bransjen, hvor hun mener at norsk retail må bli flinkere til å utnytte de mulighetene som ligger i god design og bruk av utstillinger i butikk. Gjennom hennes ledelse av utdanningene kan interiør og retail-studentene nå søke om medlemskap i Interiør Arkitekt Foreningen og smykke seg med tittelen interiørarkitekt MIAF.

Motekommunikasjon – også som nettutdanning!
Nytt i 2019 er oppstarten av utdanningen Motekommunikasjon –  en intensiv og spisset halvårig utdanning med fokus på markedsføring og kommunikasjon av mote i digitale medier. Utdanningen er en respons på den raske utviklingen på nett, og den viktige rollen bloggere, influencere og youtubere har i motebransjen. Da vi anser dette studiet som svært relevant for tiden vi lever i, tilbys også Motekommunikasjon som et nettbasert studium med samlinger, som gjør at det egner seg godt også for de som bor utenfor Oslo-området!

Et levende og aktivt nettverk
Som skole er vi opptatt av å være en levende og aktiv del av bransjene vi utdanner i. Dette gir deg mulighet til å knytte viktige kontakter underveis i studietiden og bygge opp et solid nettverk, som kan hjelpe deg når du skal ut i jobb etter endt utdanning. Skolen har en unik bred tilnærming til motebransjen, gjennom attraktive bransjeaktører.

Nedenfor kan du lese mer om SoFIs ulike utdanningstilbud, både de nye og gamle:

Motekommunikasjon – Et intensivt halvårsstudium med særlig fokus på visuell presentasjon i sosiale medier innenfor mote!
Motekommunikasjon introduserer deg for moterelatert markedsføring og PR, med særlig fokus på digitale plattformer og, Visual merchandising for å kommunisere og videreformidle merkevarens identitet og budskap.

Utdanningen kan passe for deg som er selvstendig næringsdrivende og ønsker å leve av blogging og personbranding via digitale plattformer. Studiet tilbys både som en stedsbasert utdanning og som nettbasert utdanning med samlinger.

Les mer om Motekommunikasjon her

Interiør – Ettårig studie om innredning av private & offentlige rom
Interiør handler om å innrede private og offentlige rom gjennom virkemidler som materialer, fargevalg, belysning og rommets utforming. Her lærer du hvordan man skaper effektive rom med god atmosfære, tilpasset menneskene som er der!

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdanningen Interiør her

Retail design – Ettårig studie om eksponeringsdesign
Vil du være med på å designe og skape de beste kundeopplevelsene, vindusutstillinger og de nyeste butikkonseptene? Med en praktisk orientert utdannelse i Retail Design vil du få jobbet både fysisk og virtuelt – klar til å utfordre og forme fremtidens varehandel. 

Studiet avsluttes med en avgangsutstilling og et trykt magasin, hvor hele bransjen inviteres til å se studentenes avsluttende arbeider.

Les mer om utdanningen Retail Design her 

Motedesign – Toårig utdanning i klesdesign og konstruksjon
Motedesign er en spennende yrkesrettet utdanning som vektlegger motedesignerens mange roller – fra kreativ til markedsorientert. Programmet undervises av både designere og andre aktører som alle har sitt profesjonelle virke i motebransjen.

I utdanningen arbeider du hovedsakelig med design og konstruksjon av klær, men lærer i tillegg om produksjon, innkjøp og formidling for å sikre attraktivitet i arbeidsmarkedet. Andre skoleår fokuserer på selvstendig arbeid gjennom både portefølje og en minikolleksjon med offisiell visning.

Les mer om utdanningen motedesign her

Moteindustri – Toårig utdanning med bred tilnærming til bransjen
Moteindustri er et unikt utdanningstilbud i Norge. I første skoleår blir du kjent med alle aspekt av motebransjen, og i andre skoleår får du fordype deg i det feltet du finner mest interessant.

Blant områdene du blir kjent med er blant annet Styling, Mote og Markedsføring og Motejournalistikk og PR. Sentralt i utdanningen står oppbyggingen av egen portefølje, som vil være ditt viktigste redskap i jobbsøkerprosessen. I tillegg blir du introdusert for bransjen, får bygge nettverk og knytte viktige kontakter for fremtiden gjennom en lengre praksisperiode.

Les mer om utdanningen moteindustri her 

Motekonsulent – Kompetanseheving på et halvt år heltid eller ett år deltid
Motekonsulent introduserer deg for moteindustriens mange spennende arbeidsområder. Utdanningen gir deg innføring iblant annet styling, trender, kommunikasjonsstrategi, bedriftsøkonomi og kjøpslovgiving.

Ønsker du å lære mer kan du søke deg direkte inn på andre semester i den toårige utdanningen Moteindustri.

Les mer om utdanningen motekonsulent her 

Vil du høre mer om mulighetene innen mote-, interiør og retailbransjen?
Besøk oss på infomøte 7. august eller book personlig studieveiledning på våre nettsider.

Sikre din studieplass allerede i dag – Søk nå!

Kontakt oss for mer informasjon;
www.sofi.no 
telefon 24 14 97 50
post@sofi.no

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: