HjemNå er fristen her – ...

Nå er fristen her – Alt du trenger å vite om søknadsfristen gjennom Samordna opptak 

Tekst og bilder: Ta Utdanning

En av de viktigste datoene for tusenvis av håpefulle over hele Norge nærmer seg: søknadsfristen for Samordna opptak. Den 15. april klokken 23:59 er siste frist for å søke opptak til høyere utdanning ved offentlige universitet, høgskoler og fagskoler. Her er en rask gjennomgang for deg som står ovenfor denne milepælen.

Viktigheten av søknadsfristen 
Å overholde søknadsfristen er essensielt for alle som ønsker å påbegynne høyere utdanning til høsten. En innsendt søknad sikrer at du blir tatt i betraktning for opptak til ditt valgte studieprogram. Dette er også tiden for å prioritere dine studieønsker, ettersom du kan legge til opptil ti ulike studieprogrammer i din søknad.

Hva må du å gjøre? 

  1. Sjekk frister: For de fleste studieprogrammer er fristen 15. april, men for noen studier, spesielt de som krever opptaksprøver eller mapper, kan det være tidligere frister. 
  1. Forbered dokumentasjon: Samle alle nødvendige dokumenter som vitnemål og attester. Sjekk Samordna opptaks nettside for spesifikke krav. 
  1. Prioriter studievalg: Det er viktig å sette opp dine studievalg i riktig rekkefølge, altså det du helst vil studere øverst. Hvis du kommer inn på førstevalget, vil de andre studievalgene falle bort.
  1. Benytt deg av muligheten til å endre prioritering: Frem til 1. juli kan du bytte rekkefølge på studievalgene dine. 

Se oversikt over alle viktige frister i søknadsprosessen her.

Søknadsfristen for høyere utdanning er mer enn bare en dato; det er starten på en reise mot akademisk og profesjonell utvikling. Ved å forberede deg godt og overholde alle frister, tar du et viktig skritt mot å oppnå dine utdanningsmål. Ikke undervurder betydningen av å være godt informert gjennom hele søknadsprosessen.  

Lykke til! 😊 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: