Mari har studert ved University of Oxford.
I desember 2009 var jeg på intervjuer ved Magdalen College ved University of Oxford. Det var tre dager med innvielse i stolt akademisk historie, vakker arkitektur og en bemerkelsesverdig gruppe mennesker. Det var også tre dager med tøffe spørsmål, noen tårer og minner for livet. Jeg var ikke blant de utvalgte 10 som ble tatt opp til PPE-studier den gangen, det skulle gå enda noen år før jeg fikk min studietid ved Oxford University, da i Modern Languages ved Lady Margaret Hall.
Det som overrasker meg mest, nesten ti år senere, er hvor lite som har forandret seg. Søkeprosessen er den samme, de samme kravene stilles til karakterer og testing–det eneste som har endret seg er at det nå er kanskje enda flere kvalifiserte søkere. At prosessen ikke har endret seg, er en fordel. Det betyr at du som ny søker kan henvende deg til noen som har personlig erfaring, noen som har vært gjennom det britiske systemet og kommet ut på den andre siden med en grad.
Vi i SONOR kan hjelpe deg med å finne ut av testing, hvordan du skal skrive motivasjonsbrev og hva som skal stå i anbefalingsbrevet. Nedenfor følger viktig informasjon for deg som skal søke innen UCAS-fristen om 2 uker.
Hvordan søke?
1. Sjekk om ditt studium krever testing, enten opptaksprøver eller språktester. Oxford og Cambridge har ofte egne opptaksprøver. Sjekk når disse må tas, hvor du kan ta dem og meld deg opp så raskt som mulig.
2. Sett deg inn i hvordan UCAS fungerer og begynn å samle sammen dokumenter som skal legges ved din søknad. Vi i SONOR har utarbeidet en egen UCAS-guide, du finner link til denne her. Husk å lenke din søknad opp til SONOR slik at vi kan sjekke at alt er riktig utfylt!
3. Be en lærer om å skrive anbefalingsbrev for deg. Han eller hun bør kjenne deg godt nok til å skrive om deg, og si noe om din egnethet for høyere utdanning. Vi har skrevet en guide som din lærer kan bruke til hjelp.
4. Skriv et motivasjonsbrev! Dette vil være avgjørende for søknaden din, så det er her du bør legge inn mest tid og innsats. Dette er din mulighet til å overbevise universitetet om at de bør satse på deg. Vi har skrevet en guide du kan bruke til hjelp, men be gjerne en av oss i SONOR om å lese gjennom det du har skrevet.
5. Viktigst av alt: Snakk med en veileder! Å kunne snakk med noen som har vært gjennom det før gir trygghet. Registrer deg for gratis og uforpliktende studieveiledning.
Lykke til!
Mari–din studieveileder i Oslo
Du kan lese mer på www.sonor.no, og følge oss på Twitter, Instagram og Facebook.
Study Outside Norway (SONOR)
www.sonor.no
@: info@sonor.no
TLF: 73 80 97 30
Møt oss på kontorer i Oslo, Bergen og Trondheim!