HjemSkoleåret du aldri g...

Skoleåret du aldri glemmer

Tekst og bilder: Bømlo Folkehøgskule

Ønsker du et annerledes og nyttig studieår? Bømlo Folkehøgskule har hovedfokus på miljø, kreativitet, solidaritet og fredsskapende arbeid – gjennom linjer som frister med spennende reisemål, gode vennskap og minnerike opplevelser.

Skolen vår ligger fantastisk til på øya Bømlo, midt mellom Bergen og Stavanger, i den vakreste skjærgården på Vestlandet. Den flotte naturen byr på storslåtte opplevelser, både til sjøs og på land. Bømlo er også godt kjent for et yrende kulturliv, med flere store arrangement som samler folk fra fjern og nær. Vi har i grunn den perfekte plasseringen for en folkehøyskole – det er iallfall tilbakemeldingen vi får fra svært fornøyde avgangselever år etter år.

De varierte linjene våre innbyr til uforglemmelige opplevelser, kreativitet og refleksjon – og høydepunktet for mange er studieturen til spennende steder rundt om i hele verden. I tillegg reiser hele skolen på ti dagers fellestur til Nepal – en begivenhetsrik reise tettpakket med inntrykk.

BACK 2 BASICS: EUROPA
Lei av bruk- og kast-mentaliteten? Vil du leve godt, men på en bærekraftig måte? På Back 2 Basics jobber vi med å minske klimaavtrykket vårt og bruker det som en kreativ ramme for innholdet på linjen. Vi viser at å leve miljøvennlig ikke går ut over livskvaliteten, kanskje heller motsatt. Vi blåser liv i tanken om å gjøre det meste og beste ut av det vi har tilgjengelig, fra uventede gullgruver på loft og i kjeller, til råvarene fra naturen rundt oss. Studieturen går selvsagt med interrail gjennom Europa.

FOKUS: LATIN-AMERIKA
Gled deg til en kontrastfylt og følelsesladet reise til Ecuador og Colombia. Vi drar på oppdagelsesferd i dypet av Amazonas-regnskogen, og vi opplever livet i Andesfjellene. Du vil bli inspirert av mennesker som brenner for en mer rettferdig verden. Du kommer til å føle at akkurat du har bidratt til å gjøre hverdagen litt bedre for noen, og hver dag møter du noen som forbedrer din.

FOKUS: AFRIKA
Vi drar på en 4-5 ukers tur til Kenya, Uganda og Tanzania (Zanzibar), der vi besøker spennende hjelpeprosjekter og organisasjoner. Vi skal spille fotball med barn på rød afrikajord. Vi skal bo noen netter i jordhytter på landsbygda, og føle på virkeligheten til mange afrikanere. Vi reiser til Nilens kilde og rafter, hopper bungee, besøker den altfor virkelige slummen, og vi drar på safari og opplever Afrikas frodige dyreliv.

FRILUFTSLIV: SØR-AFRIKA
I november reiser vi tre uker til Sør-Afrika! I løpet av turen skal vi oppleve Afrika på den aktive måten. Vi bestemmer i fellesskap innholdet på reisen – der vi har mye å velge i: Rafting, strikkhopp, safari med fantastisk dyreliv, klatring, surfing, kajakkpadling, rappellering, dykking med hai, juvvandring, fjellturer og masse mer! Resten av skoleåret utforsker vi mulighetene vestlandsnaturen byr på i form av fjord, fjell og bre.

DOWN UNDER: AUSTRALIA
Vi lærer om urbefolkninger, med hovedfokus på aboriginene i Australia. Vi trår i aboriginenes fotspor, og kjenner friheten og villmarken på kroppen. Vi får opp adrenalinet med overnatting i bushen under åpen himmel, surfing og annen moro. På den tre uker lange studieturen besøker vi blant annet Adelaide, Alice Springs og Sydney.

Søk Bømlo Folkehøgskule her!

Vil du vite mer? Ta kontakt!
post@bomlo.fhs.no
www.bomlo.fhs.no
https://www.facebook.com/bomlofhs/

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: