HjemSkreddersydd undervi...

Skreddersydd undervisning hos Musikkfolkehøgskolen Viken

Tekst og bilder: Musikkfolkehøgskolen Viken

På Viken kan du sette sammen din egen timeplan ved å kombinere valgfag, linjer, hovedinstrument og fellesfag.

Musikkfolkehøgskolen Viken passer for alle musikkinteresserte ungdommer, både de som ønsker å leve av musikken og de som har musikk som hobby. Vi tar utgangspunkt i den enkelte elev, og gir alle noe å strekke seg etter.

Vi legger til rette for at du skal kunne jobbe med din egen utvikling i et musikalsk fellesskap. Respons og anerkjennelse står sentralt, musikken er både et mål og et middel. Vi tar utgangspunkt i ditt musikalske kompetansenivå og med over 100 musikkopptredener i løpet av skoleåret er det store muligheter for å få erfaring.

Her kan du lese om noen av våre linjer;

Et år på Jazz Pop Rock gir deg rikelig med samspillserfaring, og du får muligheten til å utvikle deg sammen med andre dyktige musikere i ulike sjangre og besetninger. Gjennom undervisningen på bandrommet får man tilbakemeldinger, både som band og som individuelle utøvere, og du blir utfordret på hvordan du kan bidra på best mulig måte inn i det musikalske fellesskapet..

Linjefilm for Jazz Pop Rock

Et år på Voice gir deg muligheten til å utvikle deg mot å bli en allsidig musiker, og du vil bli utfordret både som leadvokalist, korist og bandleder. I undervisningen er det mye fokus på forskjellige måter å bruke stemmen som instrument på, og du vil få anledning til å utforske stemmen din i ulike sjangere og besetninger. Sammen med dyktige og inspirerende lærere og medelever vil du ta for deg sangteknikk og stemmebruk, improvisasjon, øvingsmetodikk, mikrofonbruk, gehør og sceneopptreden. Vi jobber med at du skal finne din stemme, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med.

Linjefilm for Voice

Et år på Studio Musikkproduksjon gir deg mange nyttige verktøy for å kunne produsere egen og andres musikk. Undervisningen legger til rette for at du skal kunne utvikle deg så langt du selv vil, og du kan i stor grad selv styre hva du ønsker å fokusere på. Du vil få god veiledning fra dyktige lærere, både individuelt og sammen med dine medelever, i alt fra tekniske ting til de kreative prosessene som utgjør håndverket. Vikens profesjonelle studiofasiliteter gir deg muligheten til å jobbe med godt utstyr som holder bransjestandard på daglig basis.

Linjefilm Studio Musikkproduksjon

Et år på Singer Songwriter gir deg troen på deg selv som låtskriver, men også som utøver. Gjennom individuelle oppgaver og ulike former for gruppearbeid vil du utfordres både som tekstforfatter og komponist. Med god hjelp fra dyktige lærere og medelever kan du finpusse låtene du har med deg i bagasjen, men også finne inspirasjon til nytt materiale. Du vil få rikelig med individuell oppfølging, men også muligheter til å dele arbeidet ditt med flere og kanskje høre låtene dine fremført av andre.

Linjefilm for Singer Songwriter

Vår nye Music Business Management linje vil gi deg innblikk i de ulike delene av norsk musikkbransje. Gjennom workshops med mennesker som har sin faste arbeidsplass i ulike deler av musikkbransjen vil du få en unik mulighet til å skaffe deg erfaringer det vanligvis tar lang tid å innhente. Musikkbransjen rommer mange ulike fagfelt og du vil få muligheten til å fordype deg i det feltet som interesserer deg mest. Gjennom undervisning med inspirerende og dyktige lærere, og gjennom praksis, vil du lære om hvordan man driver et label, jobber med artistutvikling (Management), finner nye talent (A&R), promotere musikken inn mot mediebransjen (Promo), jobber med sosiale medier (SoMe) og om å være konsertarrangør og booking-agent (booking).

Linjefilm for Music Business Management

Se også www.musikkfolkehogskolen.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: