HjemSpar hundretusener p...

Spar hundretusener på studier i USA

Tekst og bilder: Study Outside Norway (SONOR)

Du har sikkert hørt at studier i USA kan bli dyrt – og det stemmer; det kan bli dyrt, men det må ikke bli dyrt. Det finnes flere muligheter som kan få prisen ned, og i denne artikkelen kan du lese mer om den som gir størst avslag hvis du ser for deg en fireårig grad:

Community College

Nå lurer du vel på hvordan dette er mulig? Da må du først forstå hvordan studiesystemet er lagt opp i USA. Det blir litt langt å ta i denne artikkelen, men klikker du deg inn på lenken under kan du lese mye mer.

Les om det amerikanske utdanningsløpet og Community College her

Et lite regnestykke for deg som fortsatt er skeptisk:
Ønsker du å studere på en av campusene til University of California, slik som UC Berkeley eller UCLA, ligger prisen på ca 47 000 USD per år. Studerer du der i fire år, må du til sammen betale 188 000 USD i skolepenger.

Velger du å ta de to første årene dine på community college, slik som Green River College, vil du betale 10 350 USD per år for de to første årene, til sammen 20 700 USD. Du har disse to årene alene spart 73 300 USD.

Les om hvordan Patricia Wendy startet sine studier ved Green River og til høsten skal i gang med videre studier ved Stanford!

Velger du i tillegg å overføre til et av våre samarbeidsuniversiteter med lavere skolepenger, slik com CSU Northridge i Los Angeles, vil skolepengene ligge på 18 892 USD i året. De to siste årene vil du da spare 56 216 USD.

Det betyr at du over fire år sparer 129 516 USD i skolepenger ved å f.eks. gå på Green River College og CSU Northridge mot å ta fire år på UCLA eller UC Berkeley.

Vi samarbeider med følgende Community Colleges i USA:

Hvem er SONOR?
Study Outside Norway (SONOR) er en organisasjon som hjelper deg med å søke studier i utlandet. Ved våre kontorer i Oslo og Trondheim er døren alltid åpen for deg som skal søke studier. Gjennom samtale og veiledning hjelper vi deg med å finne frem til alternativer som passer for dine interesser og bakgrunn. All hjelp og informasjon fra SONOR er gratis og uforpliktende. Mer informasjon på www.sonor.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: