HjemStorbypuls ved Oslof...

Storbypuls ved Oslofjorden

Tekst og bilder: Holtekilen folkehøgskole

Holtekilen folkehøgskole ligger på Stabekk, et kvarter fra Oslo sentrum – og to hundre meter fra Oslofjorden. Oslo byr på store muligheter for læring og opplevelser. Det bruker vi aktivt i undervisningen, og du kan utforske videre på fritiden. «Storbypuls» kaller vi det.

Storbypulsen får alle elevene ta del i. I tillegg velger du en av linjene våre:

Musikkproduksjon
– Lag låter og beats. Få vokal- og pianotimer med erfarne lærere, lær om software, oppbygging av hits, grooves, harmonier, teknikker og metoder for å få et optimat resultat. Få kunnskap om innspilling, miksing og mastring. Vi gleder oss til du skal lansere din neste låt på Spotify!

Mye av undervisninga skjer i studio og foran macene hvor vi produserer og spiller inn musikk. Her får du god kjennskap til musikkprogrammet Logic Pro som er installert på flere macer på skolen. Her kan du utfolde deg med all din kreativitet og få teste ut nye muligheter og spennende ideer. Les om studieturen med Musikkproduksjon til New York.

Reiseliv-Global forståelse
På denne linjen får du planlegge lange og korte reiser, og formålet med turen skal stå i fokusEn god reise krever gode forberedelser. Derfor lærer du mest mulig om kulturen og stedet vi skal besøke, om historie, språk, politikk og tradisjoner og om etiske perspektiver ved reising.

Den kunnskapen skaffer vi oss blant annet ved å besøke virksomheter som Nobels fredssenter, Holocaustsenteret, Innovasjon Norge, bistandsorganisasjoner, reisebyråer, ambassader og asylmottak. Vi inviterer også spennende gjester til klasserommet.

Vi vil gjennom skoleåret ha fokus på temaer som kulturforståelse og nord/sør spørsmål. Er du opptatt av menneskerettigheter og om hvordan man kan bidra for å gjøre en forskjell? Da er denne linja noe for deg.

Du vil i løpet av skoleåret besøke både USA, Sør-Afrika og Europa. Her kan du lese mer om studieturen til Sør-Afrika

Sosialt Arbeid
På timeplanen for Sosialt Arbeid står temaer som forbrytelse og straff, stoffbruk, rusomsorg og prostitusjon. Hva kan vi gjøre for folk som har rusproblemer? Hvorfor begynner noen å selge sex? Hvor lang er egentlig veien tilbake til samfunnet etter et fengselsopphold?

Diskusjonen kommer til å gå høyt rundt bordene på Stabekk. Men også Oslos gater blir ditt klasserom dette året. Etter ti minutter på bussen befinner du deg midt i et myldrende gateliv av tiggere, rusmisbrukere og andre som er «utenfor det gode selskap».

Undervisningen er praktisk orientert. Derfor besøker vi, eller får besøk fra, varmestuer for gatefolk, rehabiliteringsinstitusjoner, fengsler, kompetansesentre, politiet og mange flere. Gjennom praksis får du både erfaring og mulighet til å bidra til et varmere samfunn. Det gir deg ny kunnskap og godt innblikk i ulike sider ved et fagfelt du kanskje vil arbeide med siden i livet. Når du får se med egne øyne og selv oppleve sosiale forskjeller i storbyen, blir det lettere å forstå. Vi jobber med våre egne tanker, holdninger og fremmedfrykt.

Linjeturen for Sosialt Arbeid går til ‘Smilets land’. Les mer om studiereisen til Thailand her

Cosplay
Cosplaylinja er drømmestedet for kreative «geeks» som ønsker å dyrke egne interesser. Her har du en unik mulighet til å fordype deg i ditt kreativte univers og uttrykke flere sider ved deg selv. Du vil møte et åpent og aksepterende miljø, hvor man kan teste ut rare ideer i trygge omgivelser.

Linja passer for folk som driver med Cosplay på alle nivå. Det viktigste er at du drømmer om å lage egne kostymer og liker å jobbe praktisk. Undervisningen bygger på de ferdighetene hver enkelt elev starter med, og vi prøver å utfordre alle til å strekke seg. I løpet av året utvikler du kunstneriske ferdigheter og du får trening i å stå i spotlighten; enten du vil spille ut dine karakterer på catwalken, foran kamera eller delta i konkurranser.

I løpet av skoleåret reiser Cosplayklassen på studietur til Japan. Landet i øst har en helt særegen kultur og er et sted hvor mange europeiske designere og kunstnere har funnet inspirasjon. Det er derfor utrolig spennende å besøke denne kulturen som er så annerledes enn det vi kjenner. Les mer om studietur til Japan her 

Multisport Urban 
– Gir deg innføring i mange sportsgrener og du kan ta fordypning i noen av våre sporter og friluftsaktiviteter.

Ledertrening
– En god leder er trygg på seg selv og sin historie og har et bevisst forhold til hva som styrer de valg man tar. I undervisningen utfordres du til å reflektere over egen og andres rolle og trenes i å gi og få veiledning.

SØK PLASS VED SKOLEN HER

Kontakt oss gjerne hvis du vil vite mer om Holtekilen folkehøgskole:
Tlf.: 67 51 80 40 (kontortid 10.00-14.00)
E-mail: post@holtekilen.no
https://holtekilen.no/

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: