HjemStuder spansk i Cost...

Studer spansk i Costa Rica et semester?

Tekst og bilder: Kulturstudier

Vil du bo, studere og reise i Latin-Amerika et semester eller studieår? I Costa Rica tilbyr Kulturstudier spanskstudier på flere nivåer, fra helt nybegynner til avansert. Dette er universitetsstudier som støttes av Lånekassen, inkludert reisestipend og stipend til skolepenger, og kan innpasses i norsk bachelorgrad.

Søknadsfrist: Rullerende opptak. Undervisningsstart: 19. august og 13. februar. Søk studieplass her!

Spanskundervisningen
Når du studerer spansk i et spansktalende land, blir pensum og bruken av det nye språket en del av dagliglivet. Med initiativ og pågangsmot lærer du å snakke godt spansk. Du vil kunne snakke om dagligdagse ting, så vel som å kunne diskutere samfunnsforhold og historie. Du er omgitt av spansk språk på alle kanter, så hvis du griper sjansen, kan du utvikle språket ditt raskt og på flere fronter samtidig. Spanskstudiene er akademiske og gir studiepoeng. Les mer om å studere spansk i Costa Rica.

Bærekraft og naturvern i Costa Rica
I tillegg til Spansk, får du et tilvalgsfag som ser på hvordan den fantastiske naturen i Costa Rica forvaltes. Emnet utgjør 1/4 av semesteret og omhandler politikk og forvaltning som sikrer langsiktig bærekraft. Med utgangspunkt i teori og et fem dagers felttur til Longo Mai, jobber studentene med problemstillinger knyttet til klimaendringer; vern og restaurering av økosystemer, og hvordan lokale virksomheter kan drive bærekraftig og lønnsomt.

Costa Ricas natur er ekstraordinær. Landet ligger i et «hotspot»-område for biologisk mangfold. Landet har vedtatt en av de mest ambisiøse planene for å oppnå nullutslipp. Mer enn 95 prosent av Costa Ricas energi er allerede produsert fra fornybare kilder, og skogdekket står nå på mer enn 53 prosent av territoriet. Denne konteksten gjør Costa Rica til den perfekte arena for å lære om bærekraft samtidig som man utforsker det imponerende biologiske mangfoldet. Les mer om Bærekraft og naturvern i Costa Rica.

Vertsfamilie og studentbolig
11 av 16 uker bor alle i bofellesskap med andre skandinaviske studenter. Inkludert i studiegebyret er i tillegg et 5 ukers opphold i vertsfamilie i nærheten av universitetet. Her bor du sammen med 1 til 2 andre studenter og frokost er inkludert. Vår erfaring er at du lærer ekstra mye spansk under et slikt opphold samtidig som du får et unikt innsyn i den costarikanske kulturen. Oppholdet i vertsfamilie er selvfølgelig frivillig.

Slik forløper semesteret
Undervisningsperioden i San Isidro varer 4 måneder, med forelesninger, seminarer, ekskursjoner og eksamener. Før du ankommer får du noen selvstudieoppgaver som forberedelse til undervisningsstart.

SØK STUDIEPLASS HER!

Årsstudium
Ønsker du et helt studieår med spansk kan du fortsette på neste nivå i Costa Rica – eller du kan bruke tiden mellom semestrene til å praktisere spansk mens du backpacker deg gjennom Latin-Amerika til Argentina, og fortsetter spanskstudiene der.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: