HjemStudere i Israel – e...

Studere i Israel – et lite land, STORE muligheter

Tekst og bilder: Education opportunities in Israel

Israel kan tilby en fantastisk kombinasjon av innovasjon, banebrytende forskning, utmerket utdanning og muligheten til å bli kjent med start-up nasjonen som vil bringe deg et steg nærmere å være den edgy personen alle prater om.

Prosessen i 3 steg:

1. Finn et studieprogram
Interesserte studenter kan gjennom hjemmesiden for Rådet for Høyere Utdanning, Study in Israel, finne en liste over alle tilgjengelig engelskspråklige kurs ved universiteter og høyskoler.

2. Søk på studiet
Man søker direkte til institusjonen hvor ditt valgte studium er satt opp. Opptakskravene finnes på de respektive institusjonenes hjemmesider, som karakterutskrift, språkferdigheter, attester osv.

3. Visum
Internasjonale studenter behøver et A/2 Studentvisum til Israel. Dette kan man søke om fra Israels ambassader eller konsulater i hjemlandet.

Fotokreditt: Yonit Schiller

Hvorfor studere i Israel?

1. Verdensledende senter for akademisk utmerkelse – Studenter vil bli møtt med verdenskjente utdanningsinstitusjoner, Nobel-vinnende fakulteter, og krevende studieprogrammer på engelsk.

2. Debatt og samarbeid – Den akademiske viben i Israel er veldig inkluderende og engasjerende. Det å prate om og utfordre eksisterende perspektiver blir satt pris på, og debatter er en sentral del av den akademiske opplevelsen – på en god måte! Israels uformelle kultur, i kombinasjon med det flate hierarkiet, gir studenter muligheten til å ta en aktiv rolle i studiene sine.

3. Lærer å få ting gjort – Israels studenter lærer seg entreprenøriske ferdigheter fra innovasjons-eksperter og utvikler et nyskapende tankesett som lar dem oppleve «Start-Up Nasjonen» fra innsiden, og forbereder dem for en verden i rask forandring. Man lærer å forme en idé til en plan og å sette den ut i live.

 4. En levende, dynamisk livsstil –  I Israel er det mange dynamiske og livlige kulturmuligheter – inkludert ekstraordinære byer, mat, natteliv og reiser. Dykk ned i Israels rike historie og arv: landet byr på utallige attraksjoner.

5.Eksepsjonell blanding av kulturer  – Israel er et ekstraordinært flerkulturelt samfunn hvor alle er velkomne.

Fotokreditt: Yonit Schiller

Hva kan man studere i Israel?

Her er bare noen få alternativer:
Vitenskap og ingeniørfag – Israel er spesielt sterk innen datavitenskap, matematikk, ingeniørfag, kjemi og biovitenskap. Det foregår banebrytende forskning på AI, robotikk og cybersikkerhet.  Å studere disse feltene i Israel vil gi studentene sjansen til å jobbe med ledende forskere i toppmoderne fasiliteter.
Forretning og entreprenørskap – Israelere er kjent for å ikke være redde for risiko og for å tenke utenfor boksen. Det er disse egenskapene som gjør Israel til en «Start-Up Nasjon» og er årsaken til at ledende selskaper fra hele verden har valgt å åpne R&D-sentre i Israel.
Internasjonale relasjoner, Midtøstenstudier og jødiske studier – Israel er fødestedet til jødedommen, kristendommen og islam, og er det perfekte stedet å studere religion, spesielt jødiske studier, med noen av verdens fremste forskere. Arkeologiprogrammene er også veldig sterke, hvor studenter kan studere ruiner som er tusenvis av år gamle.
Bærekraft og jordbruk – Israels utfordrende miljø og mangel på naturressurser har ført til at landet har blitt en slags jordbruks «inkubator «av idéer som utvikler nye typer planter samt revolusjonerende landbruksinnovasjon.

For mer informasjon, besøk det israelske utdanningsrådets hjemmeside Study in Israel

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: