HjemStuder i Stockholm i...

Studer i Stockholm i høst – Bli autorisert naprapat!

Naprapathögskolan i Stockholm er Nordens største høgskole i avansert manuell medisin. Skolen har mange studenter fra Norge som gjør den til en veldig populær utdanning i Sverige for norske studenter! Utdanningen er 4-årig og gir rett til lån og stipend fra Lånekassen.

Å jobbe som naprapat
Behovet for naprapater er stort ettersom mange får vondt i muskler eller ledd i løpet av livet, noe som naprapaten er spesialist på å behandle. Som naprapat kan du arbeide innen helsetjenesten, bedriftshelsetjenesten, idrettsbevegelsen og med folkehelse og du kan drive egen klinikk eller jobbe som ansatt. På større klinikker arbeider man ofte i team og sammen med andre helsepersonell og terapeuter. Innen idrettsmedisin er det vanlig at forbund, foreninger, og også eliteidretten benytter naprapater.

Om Naprapatprogrammet
Naprapatprogrammet er en 4-årig heltidsutdanning som består av teoretisk, praktisk og klinisk undervisning. Halvparten av studiet består av medisinske emner som anatomi, fysiologi, neurologi, ortopedi, sykdomslære og idrettsmedisin. Den andre delen omfatter spesialisering innen naprapati. Der får du lære deg å undersøke og diagnosere plager i muskler og ledd, samt behandle disse med manuelle behandlingsteknikker som manipulasjon, mobilisering, triggerpunktsbehandling, stretching og klassisk massasje.

Allerede etter det første året kan du søke om å bli sertifisert massør gjennom bransjerådet Svensk Massage (BSM). Etter det første året blir du også personlig trener og kan søke om sertifisering gjennom Europe Active for internasjonal PT-lisens (EQF4) og medlemskap i EREPS – European Register of Exercise Professionals. Etter fire års studier og avlagt naprapateksamen kan du gjennomføre praksisperioden og søke om autorisasjon hos Socialstyrelsen i Sverige eller Helsedirektoratet i Norge.

Velkommen til oss høstsemesteret 2024. Søk innen senest 6 mai – SØK HER

Test naprapatprogrammet!
Naprapathøgskolen tilbyr forberedende kurs for de som er interessert i utdanningen; massasjekurs og stretchingkurs. I løpet av kursene får du lære mer om naprapati og om noen av fagene som inngår i utdanningen som anatomi, fysiologi, idrettsmedisin, massasje og stretchingteknikker. Kursene gir deg også en fordel når du søker deg inn på Naprapatprogrammet.

Massasjekursles mer
Stretchkursles mer

Har du några frågor?
linda.ladenstedt@nph.se
+46 08-16 01 20

Følg oss på sosiale medier for å få oversikt over viktige datoer og informasjon fra Naprapathögskolan:
Instagram
Facebook
TikTok
Youtube

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: