HjemTenker du barnehagel...

Tenker du barnehagelærerutdanning?

Tekst og bilder: Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning

DMMH holder til i Trondheim og i Kristiansund. Alle master- og deltids-utdanningene våre er samlingsbaserte, dvs at du kan bo på hjemstedet ditt og bare komme til høyskolen de ukene det er undervisning.

1. Man trenger ikke utdanning for å jobbe i barnehage
FEIL: Barn trenger varme, kunnskapsrike, voksne som støtter dem i utviklingen. Både i det sosiale, sammen med de andre barna, men også for å stimulere til undring og nysgjerrighet, som er en viktig del av barns utvikling og læring.

2. Lønna i barnehagen er dårlig
FEIL:
Gjennomsnittslønnen for barnehagelærere er ca. kr. 500.000 pr år. Pedagogiske ledere med noen års erfaring vil ha en årlig inntekt i overkant av kr. 550.000, mens en styrer i en større barnehage med noen års erfaring vil kunne ha en lønn i overkant av kr. 650.000 pr år.

3. Jeg må være i Norge under hele studiene
FEIL:
Til sammen tilbringer barnehagelærerstudentene 100 dager i praksis. I tredje studieår kan du ta deler av studiet i utlandet. Vi har utvekslingsavtaler flere steder i Europa og Afrika.

4. Det er kjedelig å jobbe med unger
FEIL
: Å jobbe i barnehage gir deg den mest varierte arbeidsdagen du kan ha. Nesten uansett hvilke interesser du har så kan du jobbe med de i barnehagen. Utdanningen er også veldig variert, med fag som spenner fra drama til barns utvikling, samfunnsfag og fysisk aktivitet. Mange barnehager har ekstra fokus på f.eks. friluftsliv, kunst eller idrett.

5. Det er bare damer som jobber i barnehagen
FEIL: På DMMH har vi litt over 20 % mannlige studenter. Vi jobber stadig for å øke dette tallet, for vi vet hvor viktig det er med både mannlige og kvinnelige rollemodeller i barnehagen. Barnehagen skal gjenspeile samfunnet vi lever i, og vi trenger et mangfold av ansatte for å møte alle barn og foreldre.

6. Utdanner jeg meg til barnehagelærer kan jeg ikke jobbe med noe annet
FEIL: Barnehagelærerutdanningen er en lederutdanning. Du skal ikke bare lede en barnegruppe og det pedagogiske arbeidet på avdelingen, du får også ansvar for å samarbeide med foreldregrupper, kolleger og andre. Med en barnehagelærerutdanning er du godt kvalifisert til lederarbeid innen andre barnefaglige yrker. Du kan også ta en mastergrad, som igjen vil åpne enda flere dører i arbeidslivet.

7. Barnehagelærer er verdens viktigste stilling
RETT! Hvor ellers finner du en jobb som har så stor påvirkning på den viktigste ressursen vi har – barna? Som barnehagelærer får du en jobb der hver arbeidsdag er forskjellig fra den forrige. Du har en jobb der du både kan bruke deg selv og der du gjør en forskjell i et barns liv.

Bli barnehagelærer på DMMH, der barnet står i fokus. Bli med oss og jobb for barns beste!

DMMH tilbyr:

Bachelorgrader:

  • Bachelor barnehagelærer heltid, Trondheim
  • Bachelor barnehagelærer deltid, (samlingsbasert), Trondheim
  • Bachelor barnehagelærer med vekt på flerkulturell forståelse, Trondheim
  • Bachelor barnehagelærer med vekt på musikk, drama, kunst og håndverk, Trondheim
  • Bachelor barnehagelærer med vekt på natur og friluftsliv, Trondheim
  • Bachelor barnehagelærer med vekt på ledelse, (samlingsbasert), Kristiansund

Mastergrader:

  • Master i barnehagekunnskap
  • Master i barnehageledelse
  • Master i barnekultur og kunstpedagogikk
  • Master i spesialpedagogikk med vekt på de yngste barna

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: