HjemTenker du på å stude...

Tenker du på å studere medisin i Storbritannia?

Da har du mange gode muligheter! Study Outside Norway (SONOR) representerer flere skoler som tilbyr studier innen medisin i Storbritannia, blant annet University of Bristol, University of Glasgow, Lancaster University og Plymouth University. Disse universitetene tilbyr en standard 5-årig grad i medisin som består av faglige studier, men også klinisk og praktisk arbeid. University of Southampton tilbyr en tilsvarende 6-årig grad. Etter endte studier må du søke om godkjenning via helsedirektoratet for å kunne praktisere i Norge. Vi i SONOR kan hjelpe deg til å finne det rette universitetet og støtte deg gjennom søknadsprosessen.

Viktig informasjon om søknadsprosessen for å studere medisin i Storbritannia

Om du ønsker å søke deg til medisinstudiet i Storbritannia i høsten 2018 er det flere ting du må tenke på. Selv om søknadsfristen for alle skoler er 15. oktober 2017, finnes det flere datoer du må ha i tankene. Vi i SONOR har derfor laget en praktisk liste med viktige datoer og informasjon for deg som tenker å studere medisin i Storbritannia.

  • Du må ta en UKCAT test. Dette står for UK Clinical Aptitude Test og er ikke en fagbasert test. Den er heller en test for å kartlegge dine evner, holdninger og hvordan du er på arbeidsplassen. Den brukes sammen med dine akademiske resultater og din søknad via UCAS for å vurdere deg til opptak. Det finnes to testsenter i Oslo og du må betale en testavgift. Du må ha registrert deg for UKCAT før 19. september 2017. Les mer om testen her.
  • MERK! Lancaster University krever en BMAT test. Her er registreringen åpen til 1. oktober 2017. Testen utføres 2. november 2017. Du kan leser mer om BMAT her.
  • Den siste datoen for å utføre UKCAT er 3. oktober 2017.
  • Søknadsfristen for å sende søknaden din inn via UCAS er 15. oktober 2017. For de fleste andre studier med oppstart i høst 2018 er søknadsfristen i juni 2017 (med noen unntak). Men for medisinstudiet er fristen altså mye tidligere og etter denne datoen er det ikke mulig å søke om opptak for høsten 2018.
  • Universitetene du har søkt om opptak til får resultatene fra din UKCAT test i november 2017. Noen universiteter innkaller også til intervju. Nå er det bare å vente i spenning!

Her kan du få et lite innblikk medisinstudiene ved Lancaster University:

Vil du studere medisin i Storbritannia og ønsker du å få hjelp med søknadsprosessen? Ta kontakt med oss i SONOR så hjelper vi deg.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: