HjemUtdanningsmessa - en...

Utdanningsmessa – en hyggelig arena å treffe ungdom på!

Tekst: Wenche Walstad, HR-avd. Coop Midt-Norge

Coop Midt-Norge har deltatt på utdanningsmessa i Trondheim i to år på rad. «Vår intensjon med å delta er ønske om å treffe ungdom i ung alder, og peke på utviklings-mulighetene i varehandelen», sier Wenche Walstad i Coop sin HR avdeling.

Utdanningsmessa er en hyggelig arena å treffe ungdom på! Vi erfarer at ungdommene er nysgjerrige på hva Coop gjør på messa, og noen er kanskje også litt overrasket. Vi synes det er viktig og gir mening å informere om utviklings-muligheten i bedriften vår.

Coop Midt-Norge er medlem i flere Opplæringskontor, er godkjent lærebedrift, og interessert i å ansette lærlinger i salgsfag og i matfag.

Vi rekrutterer internt til faste stillinger, og også til ansvarsstillinger i butikk. Det er store muligheter for ungdom som vi jobbe og utvikle seg videre samtidig som de er i jobb hos oss. Vi tilbyr et utdanningsløp i Coop, som bl.a. innebærer lederutdanning i samarbeid med BI. Dette kan være aktuelt for personer med potensiale og motivasjon til å inneha lederstilling i butikk.

Vi er en arbeidsplass som kan være attraktiv for ungdom som er under utdanning. Vi har behov for folk når skoleungdom og studenter har fri, og kan bidra med relevant jobberfaring samtidig med utdanning.

Vår erfaring er at kombinasjonen jobb/skole kan være attraktivt for mange unge. Enkelte ganger kan mer jobb enn skole også være attraktivt. Coop Midt-Norge er en arbeidsplass som kan tilby interessant jobb for ungdom som har fylt 18 år, men som ellers ikke har mye på CV’n. Vi har ingen intensjon om å «kapre» ungdom til jobb i stedet for skole og utdanning, tvert imot!

Vi har meldt oss på til neste utdanningsmessa, og gleder oss til å møte nye ungdommer i starten på karriereveien!

Wenche Walstad, HR-avd. Coop Midt-Norge

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: