HjemUtdanningsmessen i T...

Utdanningsmessen i Tromsø var verdt turen

I forrige uke gikk den store utdanningsmessen i Tromsø av stabelen. Mange av elevene hadde reist langt for å få nyttig informasjon om utdannings- og karrieremuligheter.

Over 60 ulike utdanningsinstitusjoner, arbeidsgivere og organisasjoner fra inn- og utland var representert på utdanningsmessen Utdanning & Karriere, som ble arrangert i Tromsøhallen 7. – 8. februar. De besøkende kom fra store deler av Troms, og noen av dem kom langveis fra i vinterværet.

Messen var verdt turen!
Vi har snakket med Camilla og Veslemøy fra VG3 på Sjøvegan VGS. De har reist i 3 timer med buss sammen med skolen sin for å besøke utdanningsmessen. Jentene syns det er veldig interessant og lærerikt å være på messe, og har fått tid til å snakke med alle utstillerne.

Camilla og Veslemøy fra Sjøvegan VGS

Begge mener at Forsvaret er blant de mest interessante utstillerne. Veslemøy vil i førstegangstjeneste, og har kanskje også lyst å ta utdanning i Forsvaret. Camilla planlegger å ta sykepleierutdanning ved UiT, enten i Tromsø eller i Narvik. De har også oppdaget at det fins mange ulike folkehøgskoler, og fått opp øynene for utdanning i utlandet. For Camilla kan det være aktuelt å ta sykepleierutdanning i utlandet.

Nå skal de straks ta bussen tilbake – og begge er enige om at utdanningsmessen var verdt turen.

Lokal utstiller ble beste stand
Vinneren av Beste Stand i Tromsøhallen ble Universitetssykehuset i Nord-Norge HF (UNN). De har vunnet før også, men er like fornøyde denne gangen. På standen sin viser de fram hva de ulike yrkesgruppene ved et sykehus jobber med, og har med blant annet vevsprøver, spoleorm, båre og dukke for trening på hjerte- / lungeredning.

UNN vant prisen for Beste stand!

Kirsti Altmann som er ansvarlig for standen forteller at de har hatt godt besøk under hele messen, og tror dette skyldes at de har en praktisk orientert stand hvor ungdommen får lov til å prøve seg. Hun trekker også fram de engasjerte kollegaene sine som er flinke til å fortelle elevene om hva de jobber med.

Vi gratulerer med seieren og ønsker velkommen tilbake neste år!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: