HjemUtveksling i Vg2

Utveksling i Vg2

Tekst og bilder: Heltberg Utveksling

Liker du å utfordre deg selv? Synes du det er på tide det skjer noe nytt i livet? Da kan utveksling i Vg2 være helt riktig for deg!

Gjennom å reise og bli kjent med en annen kultur, mennesker og omgivelser lærer vi og vokser som mennesker. På utveksling møter du en helt ny kultur, du bor i en lokal vertsfamilie og du må venne deg til deres vaner og skikker. Du går på en lokal skole og møter et helt nytt utdanningssystem. Du bor i en ny by og får nye venner. En slik overgang er stor og krevende for mange, og du må være forberedt på å stå på egne ben. Det vil du lære veldig mye av, ikke minst lærer du veldig mye om deg selv!

Verdifullt og lærerikt skoleår med Heltberg Utveksling
Heltberg Utveksling har lang erfaring med utveksling for elever i Vg2 og forteller om elever som vender hjem etter endt skoleår med minner for livet og økt motivasjon for videre skolegang.

– Elever som har tilbragt Vg2 på utveksling opplever stor omstilling, forandring og en annerledes hverdag. De forteller at de har blitt mer selvstendige, sikrere på seg selv og at de har fått nye venner for livet. Elevene opplever også i stor grad, at det å bli kjent med en ny skole i en ny kultur, har gitt økt motivasjon for videre skolegang. Hos oss står studiet i fokus og målet er at alle som reiser skal få et verdifullt og lærerikt opphold. Det viktigste for oss er at våre elever får et år de kan se tilbake på med glede, sier Allison Blakeley, daglig leder for Heltberg Utveksling.

Heltberg Utveksling tilbyr utveksling for alle elever på studiespesialiserende og studieforberedende utdanningsprogram. I tillegg tilbys også utveksling til en rekke yrkesfaglige program. Utvekslingsprogrammet gir et fullverdig og godkjent skoleår som innebærer at alle fellesfag for Vg2 dekkes og er godkjent av Lånekassen, slik at elever som ønsker å reise kan søke om stipend.

– Heltberg samarbeider tett med mottakerskolene i vertslandet og vi kan derfor også tilby fellesfagene du skal ha mens du er ute. I England underviser for eksempel engelske lærere norsk lærerplan, slik at vi kan garantere fullt faglig utbytte. Du kan da også gå rett videre på Vg3 uten å ta opp fag som privatist. Lånekassen gir stipend til alle våre program og vi hjelper deg gjerne med søknadsprosessen. Alle som vurderer utveksling er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss, så legger vi til rette timeplan for den enkelte elev, forteller Allison videre.

Tett samarbeid med skoler og vertsfamilier i utvekslingsprogrammet
Alt tyder på at en kan få stort utbytte av å reise på utveksling, men det kan også være usikkerhet forbundet med å tilbringe skoleåret i et ukjent land, ikke bare for elevene men også for foresatte. Heltberg Utveksling har tett samarbeid med sine mottakerskoler og dette sikrer at alle utvekslingselevene får svært god oppfølging.

– Vi har erfarne, trygge ansatte på stedet som alltid er tilgjengelig for elevene. Det er også viktig for oss at du kommer til en vertsfamilie du vil trives hos. Vi bruker tid på å matche elever og familie før elevene reiser. Om det skulle oppstå utfordringer er vi alltid klare til å hjelpe, avslutter Allison.

Med Heltberg Utveksling til England, Tyskland, Canada og New Zealand
Heltberg Utveksling tilbyr utveksling til York og Norwich i England, Tyskland, Canada og New Zealand for alle elever i Vg2 over hele landet. Det er ikke nødvendig å være elev ved en Heltberg- eller Akademiet skole for å søke utveksling gjennom Heltberg-programmet.

Tilbudet vil også utvides med nye og spennende destinasjoner i tiden fremover. Heltberg Utveksling tar personlig kontakt med alle elever som vurderer å reise på utveksling, slik at hver enkelt finner destinasjonen som passer for seg. Er du interessert i å reise på utveksling eller finne ut mer om tilbudet før du bestemmer deg? Ta kontakt med Heltberg Utveksling.


Heltberg Utveksling er en del av Akademiet
Heltberg Utveksling er en del av Akademiet. Akademiet er Norges største private videregående skole med over 8500 elever og har videregående skoler i Oslo, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Sandnes, Ålesund, Molde og Bergen. Akademiet Privatistskole for de som skal ta opp fag eller ønsker generell studiekompetanse, finner du i alle byer med videregående skoler og også i Tønsberg og Trondheim. Akademiet Nettstudier tilbys over hele landet. Heltberg-skolene er også en del av Akademiet, Heltberg Private Gymnas ligger i Oslo og Drammen. I Oslo har Heltberg to videregående skoler, Heltberg Private Gymnas Ullevaal og Heltberg Private Gymnas Bislett.  På Ullevaal ligger også Heltberg Ungdomsskole Ullevaal, mens Heltberg Barne- og Ungdomsskole ligger i Drammen.

Les mer om Heltberg Utveksling
Kontaktinformasjon

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: