HjemVelg din fremtid: St...

Velg din fremtid: Studér i Storbritannia!

Tekst og bilder: SONOR (Study Outside Norway)

Finn ditt drømmestudium i dag. Ta kontakt med SONOR (Study Outside Norway) for gratis søknadshjelp!

Få steder rommer så mye historie, kultur og imponerende landskap som Storbritannia. Landet har en av verdens største økonomier, og spiller en avgjørende rolle i internasjonal politikk. Britiske universiteter er globale ledere, og har i mange århundrer stått bak viktige teknologiske og kulturelle revolusjoner: TV ble først oppfunnet ved University of Strathclyde; fiberoptiske kabler oppfunnet ved University of Southampton gjorde internettet mulig. I dag leder britiske universiteter den globale klimakampen: Forskere ved University of Portsmouth har funnet et plastnedbrytende enzym; Northumbria University måler endringene i Arktis. Det er til og med et britisk universitet som vil sikre sjokoladens fremtid!

Britiske universiteter er blant de mest ettertraktede i verden, og det er stor bredde i fagtilbudet. Her har du gode muligheter for å spesialisere deg innenfor fagfelt som kanskje ikke er tilgjengelige her i Norge. Uansett hva du vil studere er sjansen stor for at drømmeuniversitetet ditt befinner seg nettopp her. I tillegg er utdanningssystemet nokså likt det vi er vant til her i Norge, og det er verken dyrt eller vanskelig å reise hjem en tur i løpet av studietiden. Det finnes mange gode grunner til at Storbritannia er et godt valg for norske studenter.


Den første fristen for å søke studier i Storbritannia var 15. januar. Dette var en frist for hjemlige og EU søkere. Det er mulig for deg som internasjonal student å søke helt fram til 30 juni. Merk at noen universitet og linjer fylles opp tidlig så det lønner seg å søke tidlig!

Hvor kan jeg søke?
SONOR (Study Outside Norway) samarbeider med 24 universiteter i England, Wales og Skottland, og blant disse er noen av Storbritannias desidert beste universiteter. De fleste universitetene tilbyr flere hundre ulike studier og studiekombinasjoner, og her vil du finne mange tilbud som ikke finnes i Norge. Alle våre samarbeidspartnere kvalifiserer til støtte fra Lånekassen, i tillegg har enkelte av universitetene egne stipender for spesielt godt kvalifiserte søkere.

Uansett bakgrunn, karaktersnitt, interesser eller økonomi, kan veilederne i SONOR hjelpe deg med å finne riktig alternativ.

Hvordan søker jeg?

  1. Sett deg inn i hvordan UCAS fungerer og begynn å samle sammen dokumenter som skal legges ved din søknad. Vi i SONOR har utarbeidet en egen UCAS-guide, du finner link til denne her. Husk å lenke din søknad opp til SONOR slik at vi kan sjekke at alt er riktig utfylt!
  2.  Be en lærer om å skrive anbefalingsbrev for deg. Han eller hun bør kjenne deg godt nok til å skrive om deg, og si noe om din egnethet for høyere utdanning. Vi har skrevet en guide som din lærer kan bruke til hjelp.
  3. Skriv et motivasjonsbrev! Dette vil være avgjørende for søknaden din, så det er her du bør legge inn mest tid og innsats. Dette er din mulighet til å overbevise universitetet om at de bør satse på deg. Vi har skrevet en guide du kan bruke til hjelp, men be gjerne en av oss i SONOR om å lese gjennom det du har skrevet.
  4. Viktigst av alt: Snakk med en veileder! Å kunne snakk med noen som har vært gjennom det før gir trygghet. Registrer deg for gratis og uforpliktende studieveiledning.

Ta kontakt for gratis og uforpliktende veiledning:

Study Outside Norway (SONOR)
www.sonor.no
info@sonor.no
TLF:73 80 97 30

Møt våre veiledere på kontor i Oslo, Bergen og Trondheim.

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: