HjemVelg Multisport-urba...

Velg Multisport-urban for et aktivt og spennende skoleår!

Tekst og bilder: Holtekilen FHS

Multisport-urban er ei linje som gir deg innføring i mange ulike sportsgrener og du kan ta fordypning i noen av våre sporter og friluftsaktiviteter. Multisport-urban er det vi kaller et «matnyttig» linjevalg, der du får innføring i nye aktiviteter/sporter som du også kan lære for å lære bort. Når skoleåret er slutt er du godt rustet til å jobbe som sports- og aktivitetsleder hvis du ønsker denne yrkesretningen.

Rett utenfor skoleporten ligger Holtekilen med gode muligheter for vannsport. Her kan du få prøve deg på SUP, tube og wakeboard, fiske din første makrell eller prøve dykking. Du kan også padle rolig inn i solnedgangen alene i kajakk eller sammen med gode folkehøgskolevenner i kano, og du kan benytte deg av muligheten til å ta båtførerprøven.

Nærhet til marka
Det finnes knapt andre hovedsteder i verden som kan tilby sånn nærhet til store og flotte turområder som Oslo. Du kommer lett til det nære friluftslivet med kollektiv transport, eller du kan sette deg på sykkelen og ta turen til marka direkte fra skolen. Det betyr muligheter for avslappende fotturer, sykling og overnatting under åpen himmel eller i telt. Kanskje med fiskestang, krepseteine eller bærbøtte i sekken?

Fangst og primitiv matlaging
Selvfangst gir gode muligheter for tilbereding av god mat, enten det foregår ute eller inne. På Multisport-urban får du prøvd deg på begge deler. Du får muligheten til å ta jegerprøven og delta på duejakt gjennom samarbeid med Bærum jeger og fiskeforening. Vi plukker bær, tørker frukt og har minikurs i primitiv matlaging. Med krydder fra skolens egen krydderhage smaker maten ekstra godt!

Vintersport
På vinteren er det duket for deilige langrennsturer med bålkos og kaffe på termos hvis du er av de som liker det. Eller du kan sette opp tempoet og kjenne svetten sile mens du staker i vei gjennom vinterkledd skog. Er du blant de sistnevnte, vil du nok like at puls- og styrketrening står på timeplanen og kanskje kose deg ekstra når vi setter utfor bakkene i full fart på alpint, snowboard og telemark. Uansett ambisjonsnivå, vil du gjennom undervisningen lære for å lære bort og få mulighet til å sertifisere deg som skiinstruktør i en eller flere grener.

Du trenger ingen forhåndskunnskaper for å gå på Multisport-urban, men du må tørre å la deg utfordre og prøve nye ting. SØK HER! 

Utfordre deg selv på ulike arenaer
I løpet av året vil du kunne utfordre deg selv på mange måter og på mange ulike arenaer. Kanskje overvinner du høydeskrekken i klatreveggen, finner balansen i en av byens parkourparker, på skateboard i Oslos bakgater eller innendørs i flotte skatehaller. Kanskje oppdager du ditt talent for golf eller krokket, eller forstår for første gang hvor vanskelig og morsomt det er å få stenene til å legge seg riktig i curling når du får god innføring fra landslagsskippene Dordi Nordby og Thomas Ulsrud. Eller du føler at du virkelig lever når sola stikker deg i fjeset på ditt livs kanskje første ridetur, eller når isvannet brer seg om kroppen i ditt første isbad.

Studietur til Thailand!
Hvis dette derimot høres ut til å være i kaldeste laget for deg, vil kanskje studieturen til Thailand friste mer. Her har vi fokus på vannaktiviteter i deilige temperaturer og du vil få muligheten til å ta dykkersertifikat. På turen får du god anledning til sportsfaglige opplevelser, og du får sjansen til å praktisere dine ferdigheter som aktivitetsleder når vi lager gode opplevelser for barn og unge. Praksis fra arbeid med barn og unge får du også før turen når vi arrangerer aktiviteter for andre i strandsonen, skogen og på fjellet.
I undervisningen snakker vi om riktig kosthold, friluftsliv og mental helse og du får grundig innføring i førstehjelp, livredning og sikkerhet (utvidet førstehjelp) knyttet til de ulike aktivitetene på linja.

Innføring i ulike tema
Gjennom samarbeidsprosjekter med andre linjer får du også kunnskap om temaer som Naturens utfordringer, Hold Norge rent, Marin forsøpling, Innføring i aktivt reiseliv, Grunder/entreprenørskap, Frilufts arrangementer/arrangementslære, Coaching, teamledelse og motivasjon, Film, foto og sosiale medier.

Les mer om Multisport-urban her

SØK HER

 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: