HjemVi er glade i å heie...

Vi er glade i å heie på hverandre!

Tekst og bilder: Bakketun Folkehøgskole

Bruk et år på å lære om det som interesserer deg, oppdag nye ferdigheter og få nye bekjentskap – og kanskje blir de venner for livet!

Vi har snakket med tre elever som trives så godt på Bakketun at de har valgt å bli stipendiater til høsten.

Carmen Høgeli fra Brønnøysund har gått et år på Kunsthåndverk. Det som trakk henne til linjen var lysten til å holde på med keramikk, sølv og søm.

– Jeg har lært utrolig mye dette året. Jeg ble overrasket over hvor mye for- og etterarbeid keramikk har, og hvor mange forskjellige teknikker vi bruker. Det har vært veldig givende å holde på med noe jeg liker.

Året på Bakketun var Carmens første år hjemmefra, og å bo på internat har gjort overgangen lettere.

– Jeg har lært meg å vaske klær og lage mat, og føler meg bare mer trygg på meg selv.

Carmen beskriver miljøet på skolen som veldig bra, og hun har fått mange nye venner.

– Dette er første skolen jeg har gått på hvor jeg kommer overens med alle. Her har jeg møtt noen av de snilleste, mest omtenksomme og genuine vennene i mitt liv. Man blir veldig fort godt kjent og glad i hverandre når man bor så tett 24/7.

En annen stipendiat du kan møte til høsten er Sunniva Tjalvin Alvsåker, hun har gått linja Sport Extreme Australia.

– Eg valgte SEA fordi eg ville utfordre meg sjølv på mange område og samtidig få prøve mange nye aktivitetar. I tillegg hadde SEA den mest spennande linjeturen med tur til Australia og Thailand, der ein bla. fekk ta dykkerlappen og hoppe i fallskjerm.

Sunniva søkte på andre linjer og skoler òg, men sier det alltid var Bakketun som skilte seg ut.

– og det er eg veldig glad for nå, sier Sunniva.

– Eg har fått utruleg mykje ut av året på folkehøgskule. Eg har fått venner og minner for livet, og lært veldig mykje om meg sjølv.

Sunniva trekker fram linjeturen til Australia og Thailand, Fellesturen til Spania, surfing i Hoddevik og downhill i Åre som noen av høydepunktene fra året. Men også alt det gøyale og lærerike de gjør i hverdagen på skolen.

– Eg synes kor er veldig koseleg, også er det fint å reflektere i internatfag og standpunkt. Då kan ein finne ut av kva ein står for og kva verdiar ein har.

Ingeborg Bergem har gått på Scene Studio Turnè, med fordypning i musikk. Hun har tidligere erfaring med sang og lydteknikk, og ville utvikle seg videre innenfor faget.

– Fagene er veldig givende. Det er lagt opp på en måte som gjøre at vi får lov til å prøve nye ting innenfor trygge rammer. Vi har gode lærere som har hjulpet meg mye med utviklingen min faglig, og de gjør virkelig linjetimene til noe å se frem til.

I tillegg til at året har gjort henne tryggere på det faglige, har hun også opplevd mye personlig vekst.

– Jeg har blitt mye tryggere på meg selv og hva jeg mener, og jeg klarer å stå opp for meg selv mye mer enn det jeg gjorde før.

Scene Studio Turnè og Kunsthåndverk i New York

– Her spiller det ingen rolle hvem du sitter med, for her kan alle prate med alle. Folk er veldig støttende ovenfor hverandre, og det har bare blitt mer og mer samhold utover året. Vi er veldig glade i å heie på hverandre.


Les mer om skolen vår på www.bakketun.fhs.no

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: