HjemVi har ledige studie...

Vi har ledige studieplasser

Tekst og bilder: NKI

Du kan fortsatt begynne på studier til høsten. NKI har ledige studieplasser, og det er ikke for sent å søke.

Hittil i år har 112.008 personer fått tilbud om studieplass via Samordna opptak. Dette utgjør 81,7 prosent av de 137.072 kvalifiserte søkerne (mot 84,5 prosent på samme tid i 2019). Det høye søkertallet, gjør mange ikke har fått plass på studiet de ønsket. Da blir du kanskje sittende å lure på hva du skal gjøre til høsten? Hos oss kan du søke når du vil på de fleksible nettstudiene, og frem til studiestart på studier med fast oppstart. Det er med andre ord ikke for sent å søke! NKI har ledige studieplasser på både fagskoleutdanninger og yrkesrettede utdanninger.

Fagskole – et godt alternativ til høyskole
Mange søker seg inn på høyskole og universitet fordi de ikke vet nok om andre alternativer, men høyere utdanning er kanskje ikke det rette for alle. For mange kan fagskole være et bedre alternativ. Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning, på nivå etter videregående skole. Utdanningen har et omfang på et halvt – til to studieår, og gir studiepoeng. Kombinasjonen av praktisk og teoretisk kompetanse, gjør fagskoleutdannede ettertraktet – noe som hjelper deg raskt ut i jobb.

Mens høyskole- og universitetsstudier er bygget opp omkring en akademisk tradisjon, er fagskole i stor grad bygget på behov i arbeidslivet. Det du lærer, er det du vil få bruk for i det bestemte yrket du vil inn i. Derfor er alle fagskoleutdanninger utformet i samarbeid med aktører innen yrkesfeltet, og akkreditert av NOKUT, et statlig direktorat som stiller strenge krav til kvalitet i utdanningen. Her kan du lese mer om forskjellen mellom fagskole og høyere utdanning.

Nettstudier
Vi tilbyr over 280 utdanninger og kurs via nettstudier. Dette er studier på nett, uten fast oppmøte til fysiske forelesninger. Fordelen med nettstudier, er at du har frihet til å studere når du vil – hvor du vil. Dette gjør at du kan kombinere studiene med jobb og andre forpliktelser, samtidig som det er et fullgodt alternativ til tradisjonell utdanning. Underveis i studiene, følges du opp av faglærer og en studieleder. Her kan du lese mer om hvordan nettstudier fungerer.

Ledige studieplasser hos oss
På våre fleksible nettstudier, har vi studiestart hver dag, hele året. På studier med fast oppstart, kan du søke helt fram til studiestart. Her finner du våre ledige studieplasser.

Om du trenger hjelp til å finne den utdanningen som passer for nettopp deg, kan du snakke med en av våre studierådgivere, eller bestille en time til studieveiledning. Vi er opptatt av at alle skal kunne nå de målene de setter seg, og vi hjelper deg gjerne på veien videre.

Lykke til!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: