HjemDet beste med Borgun...

Det beste med Borgund folkehøgskole…

«Det beste med Borg er menneskene som har hjulpet meg med å ha det beste året i mitt liv». Søk du også, og opplev en reise for livet!

NY BORGREISE STARTER 19. AUGUST. INNTAKET PÅGÅR. SØK HER!

Reiseskolen – et unikt skolekonsept
Borgund folkehøgskole tilbyr et unikt skolekonsept. Vi er Reiseskolen, den eneste i sitt slag blant landets folkehøgskole. Du setter selv sammen ditt eget folkehøgskoleår til din reise for livet. Plukk og miks fra vår store fagmeny, dyrk dine interesser og utvikle dine talent. På fritiden kan du benytte deg av våre treningsrom, idrettshaller, musikk- og fritidsrom, og ikke minst turområdene rundt skolen.
Velkommen til Ålesund og til Borg!

Stor faglig valgfrihet
Ved Borg velger alle en reisemålslinje, i tillegg kan du velge faglinje nå eller satse på å finne din unike valgfagkombinasjon når du kommer til skolen. Stor faglig valgfrihet er noe mange nevner når de skal si hva som er det beste med Borgund folkehøgskole. Informasjon om linjevalget finner du her.

Skoleåret
Gjennom skoleåret får du undervisning i det valgte reisemålet, historie, natur, kultur, samfunn, folkegrupper, politiske forhold, religion, miljø og utvikling. Det handler også om det å reise, fra planlegging av pakkingen via underholdning på kjedelige flyplasser til hva vi gjør hvis noe uforutsett skjer på turen. Før påske drar vi på den store reisemåls-turen som varer i ca 3 uker. De som er hjemme, kan følge med oss på vår daglig oppdaterte reiseblogg.

Bli kjent tur
Hele skolen drar til Israel rett etter høstferien. Dette blir en bli-kjent-tur til varmere strøk, med vandring på historiske steder, innføring i en av vår tids mest innfløkte politiske konflikter og bading i vann med uvanlig oppdrift.

En reise for livet.
Når vi drar på tur, setter vi alt annet til side og snur opp ned på den vante timeplanen. Men i alle vanlige uker veksler det mellom fellesfag, seminarer og reisemålsklasser.

Økonomi – Mye er inkludert
Vi setter vår ære i å gi opp den reelle prisen som et år koster, slik at det ikke kommer så mange tillegg for deg. Hos oss er rom med bad/wc inkludert, 4 måltid pr dag når vi er ved Borg og oftest 3 måltid/dag når vi er på reise, fellestur til Israel og Vestbredden er inkludert, mange turer lokalt rundt på Sunnmøre og i Norge er inkludert og alle elevene har valgt en reisemålslinje med tur som også ligger inne i grunnprisen. Vi går for #myeerinkludert. Dette kan det være viktig å være oppmerksom på når du sammenligner oss med andre. Mer informasjon om økonomi finner du her.

Les om våre elevers erfaringer her:

«Folkehøgskoleåret mitt endret mange holdninger»
– Studiereiser er noe helt annet enn opplevelsesreiser, sier Hanna Tangvik. Fire uker i Afrika med Borgund folkehøgskole endret mye. Les Hanna sin historie her

«Jeg har blitt mye tryggere på med selv»
– Jeg liker hverdagen på folkehøgskole aller best, sier Britt Mortensen. I løpet av året på Borgund folkehøgskole i Ålesund har hun utviklet egen sangteknikk, og sett nye deler av verden. Les Britt sin historie her

På Borg vil du få reisekamerater på vei til inntrykk du aldri vil glemme. Et hjem å reise ut i fra og komme tilbake til. Søk nå! 

VELKOMMEN TIL FOLKEHØGSKOLE I ÅLESUND – BORGUND FOLKEHØGSKOLE! 

Kontakt oss for mer info:
Tel: 70 17 76 00
Epost: admin@borgund.fhs.no
web: www.borgfhs.noLes også: 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: