HjemØnsker du å oppleve ...

Ønsker du å oppleve et spennende og annerledes utvekslingsår?

Tekst og bilder: Korero

New Zealand er et land som er stadig mer populært for norske utvekslingselever – og det er ikke uten grunn.

New Zealand forbindes med Maori-kultur, imøtekommende og sosiale mennesker, nydelige strender og høye fjell. Likevel er hovedgrunnen til at New Zealand er et ypperlig valg for norske utvekslingselever det brede fagtilbudet og det gode opplegget som tilbys utvekslingselever ved skolene på New Zealand.

Utveksling med Korero
Korero er en utvekslingsorganisasjon som ble opprettet for å tilby et spesialisert program til norske elever som ønsker å reise til New Zealand. Navnet ”Korero” kommer fra ordet Kōrero”, som betyr ”historie” på maori,  som er språket til den innfødte befolkningen på New Zealand.

Dans, idrett og mediefag
Med 19 forskjellige skoler å velge mellom, har du som norsk utvekslingselev mange muligheter. Skolene tilbyr fag som passer for elever som går studiespesialisering, musikk, dans & drama, idrett samt medier & kommunikasjon.

Kristine går danselinja ved Kongsbakken videregående skole i Tromsø og er på utveksling ved Papanui High School med Korero sitt utvekslingsprogram. Kristine har vært på utveksling siden juli 2017, og hun forteller hvordan skoleåret har vært så langt: Alt er veldig bra med både vertsfamilie og skole. Vi hadde en ganske stor danseforestilling på skolen for noen uker siden som jeg fikk ta del i. Jeg måtte lære 8 danser på 5 uker, så jeg danset mest av alle på forestillingen!

Fritid
Selv om skole er en viktig del av et utvekslingsår, handler utveksling om så mye mer. Skolene tilbyr en rekke fritidsaktiviteter – alt fra surfing, ski og ridning til rugby, teater, dans og musikk. Året er en unik mulighet til å oppdage New Zealand og bli kjent med en ny kultur. Jeg gjør ganske mye forskjellig med vertsfamilien som fjellturer og filmkvelder, også skal jeg til Queenstown med dem om et par uker, forteller Kristine.


Planlegg året tidlig
Ønsker du å dra på utveksling skoleåret 2018 /2019? Da lønner det seg å starte planleggingen allerede nå. Korero er en godkjent utvekslingsorganisasjon, og elever som reiser med Korero kan dermed søke om støtte fra Lånekassen. Korero hjelper til med å tilrettelegge året, slik at elever som går studiespesialisering, musikk, dans & drama, idrett og medier & kommunikasjon kan søke om å få året godkjent. Ta kontakt med Korero i dag, så får du hjelp til å velge skole, basert på dine ønsker, fagkrav og fritidsinteresser.

«Jeg er så ekstremt takknemlig for muligheten jeg fikk til å dra og all hjelpen jeg fikk».
Kristine, utvekslingselev ved Papanui

Kontakt Korero for å planlegge ditt utvekslingsår!
www.korero.no
E-post: hello@korero.no
Telefon: 926 96 989Les også:
Er du interessert i å bli lege, veterinær eller tannlege?
Drømmen om utenlandsstudier gjort enklere!
Ønsker du en spennende karriere innen helse? Bli naprapat!

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: