HjemRådgiverne vil la el...

Rådgiverne vil la elevene delta på utdanningsmessen

Rådgivernes tilbakemeldinger etter utdanningsmessene i 2020 og 2021 viser at messene er ansett som et nyttig veiledningstiltak for elevene. 

Etter de fysiske utdanningsmessene i 2020 mente 97 % av rådgiverne at utdanningsmessen er et nyttig veiledningstiltak for elevene. Etter årets digitale utdanningsmesser sier 74 % det samme. Med tanke på at utdanningsmessene ble gjennomført digitalt for første gang i 2021, ser vi på dette som gode tall. 

Over 96 % av rådgiverne i videregående skole vil la elevene delta i 2022 
Rådgiverne er også positive til å fortsette å bruke utdanningsmessene som veiledningstiltak for elevene sine. Av de spurte rådgiverne i videregående skole, svarte 90 % at de ønsker å delta med sine elever på messen Utdanning & Karriere 2022, enten fysisk, digital eller begge deler. Tallet er enda høyere for rådgiverne i videregående skole, hvor 96 % av rådgiverne vil la elevene delta.  

Den gode samtalen om karrierevalg 
Evalueringene fra rådgivere og besøkende viser at messene spiller en viktig rolle. Publikum setter pris på muligheten messen gir til å snakke direkte med representanter for ulike studiesteder og fremtidige arbeidsgivere. Den gode samtalen kan gi nyttig informasjon man ikke nødvendigvis får ved å søke på nettet. På denne måten kan elever og andre som ønsker karriereveiledning, være tryggere på sitt valg av fremtidig utdannings- og karriereløp. 

Rådgivernes egne kommentarer: 
– Jeg har hatt evaluering sammen med Vg3-elevene som var på messa, og de opplevde den som nyttig med tanke på studievalg. Tilbakemeldinger er at det var konstruktivt å snakke med de som var på de ulike standene (rådgiver, messen i Oslo) 

– Mange av elevene våre fant god informasjon om studieretninger de var motivert for. Vi var med på en flott presentasjon om mulighetene i Forsvaret. Slike temaforedrag er bra(rådgiver, messen i Kristiansand) 

– Vi fra ungdomsskolen pleier bare å reise på selve messa og synes at de fleste elevene alltid finner utstillere de kan få informasjon hos. Vi liker at det er noen yrker som er representert også slik at de ser litt hvordan det kan være i praksis. Jeg synes det var mer variert i år enn i fjor(rådgiver, messen i Sandefjord) 

Vil du delta som utstiller på Utdanning & Karriere 2022? 
Les mer om Utdanning & Karriere 2022 her 
Påmelding gjøres her 

Besøk Norges største utdanningsmesse

Bli inspirert og finn nyttig informasjon om utdanning og karrierevalg!

Velg arrangement: