Lært mye på utdanningsmesse!

Utdanningsmessen i Fredrikstad er i gang! Både besøkende og utstillere virker godt fornøyde. Samtalene svirrer. De besøkende snakker med mange spennende utstillere og får sett kunster innen mange fagområder.

Vi i TaUtdanning har som vanlig tatt runden i messelokalet for å snakke med de besøkende. Omar, Alma, Sondre og Emma er alle godt fornøyde med utdanningsmessen.

omar2Omar (15) fra Råde ungdomsskole har vært på utdanningsmessen i en time og forteller at han allerede har lært mye! Det er spennende med messe og lærerikt å snakke direkte med sko
ler. Han har blant annet snakket med LO, Forsvaret, Bygg- og anleggsfag og studiespesialisering. På sistnevnte fikk han informasjon om hvordan han skal gå fram for å finne riktig vei også etter videregående.

Omar planlegger først og fremst å bli lærer på ungdomsskolen. Senere har han lyst til å ta mastergrad slik at han kan bli lektor i videregående skole. Han vil fordype seg i engelsk, samfunnsfag og kanskje naturfag.

alma-mflAlma (15), Sondre (15) og Emma (15) er alle fra Cicignon ungdomsskole. De er enige om at messen så langt både er gøy og lærerik. Utdanningsmesse er en glimrende anledning for å snakke med utstillere som har kunnskap om ulike utdanninger.

Ungdommene fra Cicignon ungdomsskole har snakket med flere utstillere. Alma har lyst til å bli naturforvalter. Hun har derfor skaffet seg informasjon om naturbruk på messa. Sondre har lyst til å bli lærer og Emma tenker på veterinær. De har begge brukt ekstra tid til å snakke med personellet på kunstlinja, og har fått gode kjennskaper til hva som kan vente på den videregående skolen. Alt tyder altså på at veien videre blir spennende og innholdsrik for trioen fra Cicignon!

Vi ønsker alle lykke til med videre skole og utdanning!

LES OGSÅ: Vinneren av årets stand i Fredrikstad er Bilfag!