På Karmøy Folkehøgskule kan du velge to linjer!

Tekst og bilder: Karmøy Folkehøgskule

Karmøy Folkehøgskule skiller seg litt ut fra de de fleste andre folkehøgskolene i Norge. På denne skolen – som ligger like ved Haugesund mellom Bergen og Stavanger – velger elevene to linjer. Valg av to linjer krydret med mange spennende valgfag gir stor variasjon i skolehverdagen. Dette setter elevene stor pris på!

august karmøy fhs 2016 nyhetsbrevHalvveis i skoleåret møter vi Ingrid (19) fra Ås og Aleksander (19) fra Lillehammer. De er meget fornøyd med valg av Karmøy Folkehøgskule, skolens personale, medelever (venner!!) og ikke minst sine linjer. Ingrid valgte linjene Friluftsliv Sjø og BRO (Bistand Reise Oppdrag). Hun sier at på dette halvåret har hun blant annet surfet, dykket i Norge og Kroatia samt vært med på ulike bistandsprosjekt. Om kort tid drar hun på linjetur tvers over Sør-Amerika (Bolivia, Peru og Brasil) – ja hun gleder seg. Aleksander valgte linjene Asia – rundreise Kina og Puls. Aktiviteter han har vært på her spenner seg fra kinesisk matlaging til treningsleir på Club La Santa på Lanzarote. I mars drar han med Asia linjen på en lang rundreise til Kina og Mongolia. Aleksander ser frem til å gå på Den Kinesiske Mur samt prøve å ri på hest på steppene i Mongolia.

SONY DSC

Fantastiske strender
Visste du at en av de vakre strendene på Karmøy – Åkrasanden – ble i sommer kåret til Norges fineste sandstrand? Stranden ligger kun 6 km fra skolen – og er et eldorado for windsurfing og strandaktivitet året rundt. Ingrid liker seg imidlertid bedre på Sandvesanden lenger sør – som er et eldorado for bølgesurfing.

Studietur til Kina og spennende linjeturer inn- og utland
Skolens felles skoletur går til Kinas hovedstad Beijing. Millionby med kontraster og opplevelser. Verken Ingrid og Aleksander har vært i Kina før – så dette blir en ny opplevelse. De sier høydepunktene i Beijing kommer som perler på snor: Den Kinesiske Mur (selvfølgelig), Den Forbudte By, OL-anleggene, vannvittig akrobatikk- og Kung Fu Show, kinesisk kultur… og mulighetene for shopping. Linjeturer til Sør- Amerika, Alpene, Kroatia, London, Malaga, Lanzarote, Kina/Mongolia mm

Andre gode grunner til å velge Karmøy Folkehøgskule?
«Flere!!» – sier østlendingene som har gjort vestlendinger av seg dette året. De nevner kjekke medelever (inn- og utland), dusj- og toalett på de fleste rom og god kommunikasjon med buss- og fly til hele landet. En annen grunn er mulighetene for aktiv fritid. På skolen er det gymsal, spinningrom, billliardbord, håndarbeidsrom, bibliotek og bordtennis. Like ved skolen er det to treningssentre, svømmehall, tennisbaner og kunstgressbane. 10 minutt gange fra skolen er det fin lysløype og frisbeegolfbane. Annet å nevne? Aleksander trekker frem «trådløst nett på internatene er jo greit…»

august karmøy fhs 2016 nyhetsbrev12 linjer på skolen – velg 2 av dem. Hvilke ville du valgt?
Aleksander og Ingrid sier du kan velge to helt forskjellige linjer eller linjer som utfyller hverandre.
Linjevalg 1 (velg en av disse):
Friluftsliv Ekstrem – BRO – Multisport – Strikk Søm Design – Baker & Konditor – Asia
Linjevalg 2 (velg en av disse også):
Friluftsliv Sjø – Puls – Psykologi&Omsorg – Reiseliv&Spansk – Matglede&Matopplevelser – Vokal

Frister dette? Sjekk ut mer på www.karmoy.fhs.no eller vår aktive facebookside! Du kan søke skoleplass frem til skolestart august 2015 – vi tar opp elever fra og med 01.02.2015.

Til slutt ønsker Ingrid, Aleksander og de andre fra Karmøy Folkehøgskule deg som leser lykke til på reisen!