Elevene setter pris på å besøke utdanningsmessen på Lillestrøm!

Det har strømmet inn engasjerte elever, studenter og andre besøkende de to siste dagene på Norges Varemesse i Lillestrøm, og både besøkende og utstillere virker fornøyd med årets messe.

Vi snakket med noen av de besøkende på messen og to av de var Ida og Thea som går andre året på Ås videregående skole.

Begge var enig i at utdanningsmessa var veldig interessant og det var tydelig at messa var lagt opp slik at man skulle finne informasjon om det meste. Thea har også oppdaget linjer som hun ikke visste fantes. Det er lettere å snakke direkte med elever og ansatte på standen enn å lese om alt på internett synes de. Ida nevnte blant annet at snitt for å komme inn ulike steder alltid endret seg, og da var det fint å få en oversikt over hva som gjelder nå ved å snakke med de ulike skolene direkte. De hadde begge planlagt å snakke med Forsvaret før de kom på messen, og det har de også gjort. De fikk informasjonen de var ute etter, blant annet inntakskrav og mer kunnskap om hvilke muligheter man har i Forsvaret.

Etter å ha vært på messa i to timer har sitter de igjen med flere utdanningsvalg, men er igjen mer sikre på de valgene de har.

En annen elev som besøkte messen var Henriette fra 3.trinn på Nannestad videregående skole. Hun hadde aldri vært på utdanningsmesse før, men synes messa er veldig bra med forskjellige tilbud. Det er veldig greit å få snakket direkte med studenter og andre direkte for da får hun et bedre bilde av hvordan studiet er. Hun er allerede ganske bestemt på hvilken retning hun vil gå etter videregående. Det er utviklingsstudier og internasjonal politikk. Hun har snakket med Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus og flere innenfor utenlandsstudier. Hun sitter igjen med mange tanker og valg og må ta med seg disse hjem før hun finner ut nøyaktig hva hun lander på.

Vi ønsker de alle lykke til videre med studievalget!

Utstillerne kåret også beste stand på messa og denne gangen gikk seieren til Høyskolen Kristiania. Det var en fornøyd gjeng jeg møtte på standen. Da jeg spurte hvorfor de tror nettopp de vant tittelen «Beste stand», svarte de humoristisk: «Det må vel være vogna vår Dubbie det».  De mener selv det er viktig å smile pent og ta seg tid til gode samtaler med potensielle studenter for å kartlegge hva de vil. Strategier for å rekruttere studenter går også ut på å tilby de informasjon via nyhetsbrev samt veiledningstimer på skolen i ettertid der de i ro og fred kan stille spørsmål. De har vært i kontakt med flere potensielle studenter under messa her på Lillestrøm.

I tillegg til nye uniformer er det nytt av året at Westerdals har stand sammen med Høyskolen Kristiania, noe som tydeligvis har fungert bra.

Vi gratulerer med tittelen Beste stand under utdanningsmessa i Lillestrøm 2018!