Forsvaret satser på utdanningsmessene!

Forsvaret er en av de aller mest profesjonelle aktørene når det kommer til rekruttering og informasjon. Forsvaret har deltatt på alle utdanningsmessene i flere år, og de har flere ganger vunnet prisen for beste stand.

Vi har spurt Major Aslak Berge som leder og koordinerer rekrutteringen til Forsvaret om hvorfor utdanningsmessene er så viktige i rekrutteringsarbeidet:

dsc02633Vi ønsker å møte ungdommene 2-3 ganger i prosessen med å velge utdanning. Dette gjør vi for å kunne besvare de spørsmålene som oppstår hos elevene underveis. Når informasjonen får modnet opplever vi at mange kommer tilbake med spørsmål, og da er messene en ypperlig arena.

I vår rådgivning forsøker vi å finne et yrke som passer for den enkelte og veilede i hvilken utdanning de må ta for å komme dit. Selv om Forsvaret har tilstrekkelig med søkere er også omdømmebygging viktig, samt ikke minst å få de rette søkerne. Vi har som en stor landsdekkende aktør et samfunnsansvar for å informere på ungdommens foretrukne arena.

12553039_10153202960766930_6238442934893060453_nHvorfor utdanningmesser?
For oss er dette en meget effektiv måte å treffe ca 100 000 i vår målgruppe. Elevene kommer dit for å finne ut hvilken utdanning de skal ta etter skolen, noe som er et godt utgangspunkt for å gi god informasjon. Et viktig aspekt er at utdanningsmesser er et av få tiltak hvor elevene velger om de besøke deg / din stand uten å bli stresset, noe som gir en mer tillitsfull og individuell kontakt. Ved for eksempel skolebesøk blir det oftere slik at både interesserte og de som ikke er interesserte er samlet i en sal / klasserom for å høre på.

På grunn av ressurssituasjonen har Forsvaret måttet velge hvilke aktiviteter som skal prioriteres innen rekruttering, og da har utdanningsmessene blitt foretrukket. Vi har fra og med i år, kraftig redusert våre skolebesøk. Vi benytter fortsatt skolebesøkene, men da i større grad i prioriterte klasser i forhold til våre behov.

Virker messene?
Våre undersøkelser viser at messene scorer nest høyest (like bak venner, slekt og bekjente) når de som er begynt i Forsvaret blir spurt om hvor de først fikk informasjon om oss. Utdanningsmessene er også noe av det siste som skjer før søknadsfristen og blir også av den grunn en viktig arena.

LES OGSÅ: Deltakelse på utdanningsmessen ga søknadsøkning på 30%

LES OGSÅ: Utdanningsmessene virker (Norfakta)